Logo Institut del Teatre
Territori: Barcelona
Dates: 2001
Gènere/s: Teatre musical
Redactor/a: Albert Pijuan Hereu
Descripció

Companyia independent de teatre eminentment musical.


Trajectòria

Els Pirates Teatre aplega un conjunt d’una quinzena d’intèrprets, músics i personal tècnic i de producció sota la direcció artística d’Adrià Aubert. Els seus muntatges s’alineen, principalment, a les files del teatre musical, ja sigui en les seves adaptacions de Shakespeare, amb una forta presència de música en directe (Les feres de Shakespeare, Somni d’una nit d’estiu) o aixecant musicals seguint la tradició de Broadway (Sing Song Swing). També han estrenat diverses peces de teatre infantil (Un viatge pel musical, Molly and the music minions), i han dut a escena diverses adaptacions de textos de Joan Brossa (El darrer triangleTeatre de carrer). La temporada 2012-2013 van formar part del cicle «l’Aixopluc» al Teatre Lliure, on van estrenar l’espectacle de creació Isso nao e uma carambola. L’any 2013 van assumir la gestió de la sala de teatre Círcol Maldà, que van rebatejar com El Maldà, i on, des d’aleshores, han estrenat molts dels seus espectacles. En paral·lel a l’exhibició d’espectacles en sales comercials, Els Pirates Teatre també han dinamitzat Els Pastorets de Vallvidrera i han muntat diverses teatralitzacions d’itineraris literaris arreu del territori així com de gales i actes inaugurals.


Significació

El primer espectacle dels Pirates Teatre va ser una adaptació del muntatge d’Els pirates de Dagoll Dagom. Aquest fet és prou simbòlic; de la reputada companyia n’han adoptat la predilecció pel teatre musical i per les creacions i adaptacions destinades al gran públic. La companyia ha destacat per les seves versions fresques i plenes de comicitat d’algunes de les comèdies de Shakespeare, per l’ús de la música en directe i per persistir en el gènere musical des de l’escena independent, fet gairebé inèdit en el circuit català.


Produccions

(Fins al 2019)

Els pirates, de W.S. Gilbert i A. Sullivan adaptada per Xavier Bru de Sala. Direcció d’Adrià Aubert i Jofre Bellés. Mostra de teatre emergent Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona. Novembre 2001.

L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol. Direcció de Llorenç González. Sala Luz de Gas, Barcelona. Novembre 2003.

Polítics compromesos, de Jordi Aparici, Adrià Aubert, Maria Canelles, Llorenç González, Sergi Rodon. Direcció d’Adrià Aubert. Sala Luz de Gas, Barcelona. 2003.

Teatre de carrer, de Joan Brossa. Direcció d’Adrià Aubert. Sala Luz de Gas, Barcelona. 2005.

L’armari, de Yukio Mishima. Direcció d’Adrià Aubert. Círcol Maldà, Barcelona. 2008.

Comedy Tonight, creació d’Els Pirates. Direcció d’Adrià Aubert. Cafè-Teatre el Llantiol, Barcelona. 2010.

La corda fluixa, creació de Laura Aubert i Queralt Cassayas a partir de textos de diversos autors. Direcció d’Adrià Aubert. Círcol Maldà, Barcelona. Juny 2010.

Ulisses, una odissea musical, de Francesc Hernández i Llorenç González. Direcció d’Adrià Aubert i Cristina Cordero. Jove Teatre Regina, Barcelona. 2011.

El darrer triangle, de Joan Brossa. Direcció d’Adrià Aubert. La Seca-Espai Brossa, Barcelona. 2011.

Un viatge pel musical, d’Adrià Aubert i Llorenç González. Direcció d’Adrià Aubert. IES Milà i Fontanals, Barcelona. 2011.

Sing song swing, direcció i dramatúrgia d’Adrià Aubert. Círcol Maldà, Barcelona. 2012.

Isso nao e uma carambola, de Laura Aubert i Els Pirates. Direcció d’Adrià Aubert i Arnau Cot. Teatre Lliure, Barcelona. Novembre 2012.

Molly and the music minions, de Lawrence Stanley. Direcció d’Els Pirates. Centre Cívic El Sortidor, Barcelona. Juny 2013.

Les golfes del Maldà, d’Els Pirates i David Verdaguer. Direcció d’Adrià Aubert. Círcol Maldà, Barcelona. Juliol 2013.

Roba estesa, direcció i dramatúrgia de Núria Cuyás i Adrià Aubert. El Maldà, Barcelona. 2014.

Nit de reis (o el que vulgueu), de William Shakespeare. Direcció i dramatúrgia d’Adrià Aubert. El Maldà, Barcelona. Desembre 2014.

Ronda naval sota la boira, dramatúrgia de Maria Canelles i Adrià Aubert del text de Pere Calders. Direcció d’Adrià Aubert. El Maldà, Barcelona. Gener 2016. 

El balneari. Trilogia, d’Anna Maria Ricart, Ariadna Pastor, Xavi Morató i Adrià Aubert. Direcció d’Adrià Aubert. El Maldà, Barcelona. Juliol 2016.

Somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare. Direcció d’Adrià Aubert. La Seca-Espai Brossa. Maig 2017.

Gran Fracaroli, de Joan Brossa. Direcció i dramatúrgia d’Adrià Aubert. El Maldà, Barcelona. Març 2018.

Les feres de Shakespeare, adaptació d'Ariadna Pastor a partir de L’amansiment de les feres de William Shakespeare. Direcció d’Adrià Aubert. Teatre Condal, Barcelona. Juny 2019.


Bibliografia

Alcázar Serrat, Ivan.«Shakespeare i tot el que vulgueu». Núvol (27 desembre 2014). <https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/shakespeare-i-tot-el-que-vulgueu-22211> [Consulta: 21 setembre 2020]

Bordes, Jordi. «Les ‘Shakespearesses’». El Punt-Avui (22 juliol 2019).

Moliné Xirgu, Clara. «La setena cara del dau». Núvol (16 març 2018). <https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/la-setena-cara-del-dau-51626> [Consulta: 21 setembre 2020]


Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x