Logo Institut del Teatre
Autor/s: Joan Magrinyà
Local estrena: Gran Teatre del Liceu
Data estrena: 20 maig 1973
Redactor/a: Clàudia Brufau i Bonet
Descripció

Ballet d’un acte amb música original composta per Albert Prats Trian i decorats de Ramon Aulina de Mata. Pierrot és un ballet inspirat en la commedia dell’arte. La ballarina Assumpció Aguadé i Alfons Rovira van protagonitzar la coreografia, i Àngels Aguadé i Guillermina Coll també hi van tenir papers rellevants. Com en altres obres de Joan Magrinyà dedicades a la temàtica de la commedia dell’arte, com és el cas de El Carrió Màgic, aquest va combinar la pantomima amb una coreografia de lluïment per als ballarins.

El ballet es va estrenar en la temporada de primavera del 1973, al Gran Teatre del Liceu, part d’un programa en el qual també es presentava el ballet El sombrero de tres picos d’Enric Granados i El duelo.


Significació

Pierrot és un dels últims ballets que Magrinyà va estrenar com a director del Ballet del Gran Teatre del Liceu i un dels més recordats gràcies a la interpretació dels ballarins principals Assumpció Aguadé, en el paper de Colombina, i Alfons Rovira, en el de Pierrot.

Segons Xavier Montsalvatge en la crítica que va fer per a La Vanguardia Española, la música de Prats Trian era molt estimulant i romàntica i la coreografia de Magrinyà plena de troballes. El crític també va valorar molt positivament els figurins dissenyats per Aulina de Mata, perquè permetien als intèrprets desplegar tota la seva expressivitat. D’Assumpció Aguadé en destacava l’elegància i sobretot la capacitat actoral.


Bibliografia

Aviñoa, Xosé; Llorens, Pilar; Rubio, Isidre; Vidal, Anna. Història de la dansa a Catalunya. Barcelona: Caixa de Barcelona, 1987.

Garcia, Xavier. Joan Magrinyà, dansa viva. Barcelona: Editorial Pòrtic, 1983.

Monsalvatge, Xavier. «Nuevo programa del Ballet de Barcelona». La Vanguardia Española. (22 maig 1973).
<http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1973/05/22/pagina-35/34249737/pdf.html?search=pierrot%20magri%C3%B1%C3%A1>


Fonts iconogràfiques

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x