Logo Institut del Teatre

Gustavo Ramírez

Estrena: Mercat de les Flors5-2008

Redactor/a: Clàudia Brufau i Bonet

Descripció

Dedicada a la mestra i coreògrafa Marta Munsó, En busca de és una coreografia de vint minuts de duració per a sis ballarins de Gustavo Ramírez estrenada per la Jove Companyia IT Dansa dins l’espectacle Mosaic Mediterrani. Van col·laborar en el procés de creació d’aquesta peça la promoció de 2007-2008, formada per Albert Garrell, Alessandro Marzotto, Eduard Turull, Elena Montes, Elisabeth Biosca, Eulàlia Bergadà, Gemma Güell, Gemma Miró, Gonzalo Díaz, Jesús Sanz, Laia Garcia, Lautaro Reyes, Michele Mastroianni, Núria Navarra, Tana Rosas i Ygal Jerome Tsur.

En busca de segueix un muntatge musical realitzat pel mateix Ramírez que inclou peces de Gustav Holst (Els planetes), Bedrich Smetana (Ricard III) i Piotr I. Txaikovski (Marxes eslaves). Sobre l’escenari gairebé buit, en un racó, hi ha una estructura alta, que roda sobre si mateixa, dissenyada per Luis Crespo. La il·luminació freda, a càrrec del mateix Ramírez i de Luis Crespo, subratlla la continuïtat ininterrompuda de moviments que es desencadenen amb fluïdesa i rapidesa. El vestuari és dissenyat per Maribel Selma.


Significació

Després d’haver muntat Flabbergast el 2002 i creat Ti.TO el 2003, el coreògraf alacantí Gustavo Ramírez (1978) és convidat el 2008 de nou a la companyia jove per muntar una nova coreografia per a una coproducció amb el Mercat de les Flors. Sota el títol Mosaic Mediterrani, IT Dansa va celebrar els deu anys de trajectòria revisitant Jardí tancat, de Nacho Duato, i Naked Thoughts, de Rafael Bonachela, i va encarregar les dues noves peces, una a Nora Sitges-Sardà, que va presentar Cara B, i l’altra a Ramírez.

Graduat a l’Institut del Teatre, Gustavo Ramírez és un ballarí i coreògraf amb una gran projecció internacional. La seva trajectòria com a coreògraf va començar amb nombrosos premis i reconeixements. Com a coreògraf ha col·laborat i/o dirigit companyies com Luna Negra Dance Theater de Chicago, National Dance Company Wales, Scottish Dance Theater o els Ballets de la Generalitat Valenciana. En les tres col·laboracions amb IT Dansa, no només ha aportat unes peces al repertori, sinó també la seva relació professional amb alguns dels ballarins, que ha cristal·litzat en altres projectes internacionals o en la seva pròpia companyia Proyecto Titotaya.


Bibliografia

Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x