Logo Institut del Teatre

Clownplanet.com / Boletín Clownplanet

Comparteix
Tipologia: Portal i butlletí electrònic de notícies, dedicats principalment a l’especialitat escènica dels pallassos i, accessòriament, a l’actualitat circense i del teatre de carrer
Periodicitat: Portal: actualitzat regularment / Butlletí: variable (mensual, quinzenal o setmanal, segons les èpoques). Amb lector RSS la informació s’actualitza automàticament amb cada nova notícia
Dates: web: 7-1-2000 – actualitat / Butlletí: 2-2000 – 31-3-2016, en què entra en pausa discrecional
Territori: Editats en llengua castellana, inicialment des de Las Vegas (EUA, any 2000) i després des d’Argentona, el portal i el butlletí difonen informacions de tot l’Estat espanyol i l’Amèrica llatina
Redactor/a: Jordi Jané i Romeu
Persones vinculades

Àlex Navarro (pallasso, director d’espectacles i formador de pallassos).


Continguts

Notícies d’actualitat. Informació i documentació escrita i audiovisual sobre pallassos històrics i actuals de pista, escenari i carrer, pallassos d’hospital i pallassos socials. Informació sobre tècniques, escoles, cursos, conferències, bibliografia, filmografia, videografia, fòrums i festivals. Llibres, textos teòrics i altres eines per a professionals. Enllaços a webs i blocs de pallassos o sobre pallassos.


Trajectòria

Clownplanet va néixer per omplir el buit d’informació existent a internet sobre l’art i l’activitat professional del pallasso. En els primers dotze anys de funcionament va mantenir una llista de correu i un fòrum, que va tancar en aparèixer les xarxes socials, a les quals Clownplanet s’ha vinculat. El fòrum i la llista de correu de Clownplanet van funcionar com a espais oberts al debat, van crear nombrosos contactes i sinergies entre pallassos de l’Estat espanyol i pallassos de molts països de l’Amèrica llatina, i han possibilitat intercanvis artístics, professionals i formatius a banda i banda de l’Atlàntic. 

Molt diversos suports han destacat la utilitat del servei de Clownplanet (CiberPaís, La Vanguardia, Ibrújula, Noticias.com, l’Agenda FNAC, l’extinta revista DT, i emissores com RAC 1, Cadena Ser o Catalunya Ràdio, entre d’altres).

El 2001, el jurat dels Premis FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals va concedir un Aplaudiment al Boletín Clownplanet per la difusió de l’univers del pallasso.


Bibliografia
  • Dedieu, Thierry. Pallasso d’urgència. Barcelona: Editorial Sirpus, 2010.
  • Jané, Jordi. «Deu anys de circ a Catalunya». Estudis escènics. Quaderns de l’Institut del Teatre, núm. 38 (2011), p. 167.
  • Jané, Jordi. 152 Volts de pista. 2 volums. Tarragona: Arola Editors, 2013 (Col·lecció Eines de Circ).
  • Jara, Jesús. El clown, un navegante de las emociones. 2a ed. Barcelona: Octaedro Editorial, 2014.

Fonts iconogràfiques

Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x