Logo Institut del Teatre

Eivissa. Avinguda d'Ignasi Wallis, 26

Redactor: Maria Muntaner González

Dates: 1995
Descripció

Sala teatral situada a l'avinguda d'Ignasi Wallis, núm. 26, al centre de la ciutat d'Eivissa, dins l'Espai Cultural Can Ventosa, en un edifici d'estil modernista que fou construït per ubicar-hi una fàbrica tèxtil especialitzada en el gènere de punt. Aquesta fàbrica va estar oberta des del 27 d'abril de 1925 fins a 1956. Dos anys després, el 1958, el Ministeri de Defensa comprà l'edifici per instal·lar-hi la intendència militar. Anys després, el mes de maig de 1989, l'adquirí l'Ajuntament d'Eivissa, que el reconvertí en un centre cultural municipal, tot respectant-ne la façana original. La inauguració va tenir lloc el 12 de maig de 1995. L'espai, amb l'objectiu de dotar la ciutat d'una major infraestructura cultural en un mateix indret, ofereix diversos serveis: la Biblioteca, el Patronat Municipal de Música, el Club d'esplai de persones majors i l'Auditori.

Aquest auditori té una capacitat per a 450 persones, repartides entre la platea i l'amfiteatre. L'escenari té 13 m de boca, 11 m de profunditat i 4 m d'alçària.


Activitat

Es tracta d'un espai pensat i construït com a sala d'actes polivalent per tal de poder acollir espectacles d'índole diversa. Tot i això, en la seva programació —fixa i regular al llarg de l'any, excepte els mesos d'agost i setembre, que resta gairebé inactiva— han predominat els espectacles teatrals, encara que als darrers anys s'han alternat amb un bon nombre d'espectacles de música i dansa, de teatre per a infants i d'humoristes televisius que porten a escena els seus monòlegs. Hi han actuat companyies de renom com Dagoll Dagom, la Hubert de Blanck de l'Havana (Cuba), el Teatre Negre de Praga (Txèquia) i El Tricicle, entre d'altres, així com grups locals.

Al marge de tot plegat, també acull espectacles musicals regulars com el Cicle d'Intèrprets Eivissencs o el Concert de Nadal. Hi han actuat l'Orquestra Simfònica de la Ciutat d'Eivissa, Ainhoa Arteta, The Georgia Mass Choir, Jordi Savall, el cor de cambra Studium Aureum de Mallorca, la Nova Filharmònica de Colònia (Alemanya), Florilegium Ensemble, Amina Alaoui i l'Orquestra de Fes, Concerto Avenna, Solistes de Varsòvia, Tomasz Stanko, Chris Hinze Combination, Miquel Gil i Black Voices, entre d'altres.


Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x