Logo Institut del Teatre

Associació d'Actors i d'Actrius Professionals de les Illes Balears (AAAPIB)

Comparteix
Dates: 1998
Territori: Illes Balears
Redactor/a: Francesc Perelló
Activitat

Entitat de caràcter sindical creada a Palma (Mallorca) el 5 d'octubre de 1998 amb la finalitat de defensar els drets i millorar les condicions de treball dels actors i directors escènics professionals de les Illes Balears. Ofereix cursos i tallers de formació als associats, a vegades en col·laboració amb altres entitats i organismes. Entre les activitats dutes a terme fins avui en dia, podem destacar les I Jornades Professionals de Teatre de les Illes Balears (2000), les tres edicions de l'Stage Internacional de Teatre de les Illes Balears (2005-2007) i els dos cicles de lectures dramatitzades dedicats a autors diversos (2013-2014).

Del 2003 al 2011 va lliurar els premis Jekyll i Hyde. Aquests guardons foren creats, d'una banda, per distingir la tasca de les persones que havien afavorit les arts escèniques, i, per l'altra, per donar un toc d'atenció a aquelles altres que havien empitjorat o complicat l'activitat professional del sector teatral. A partir del 2012, la dinàmica dels premis va canviar i en l'actualitat, al marge del premi honorífic que s'atorga d'ençà del 2004 com a reconeixement a la trajectòria d'algun actor de les Balears, a proposta dels associats tan sols es distingeix el treball dels artistes de les Illes Balears.


Evolució

Forma part de l'Organització Sindical d'Actors i Actrius de l'Estat Espanyol (OSAAEE), de la Federació Internacional d'Artistes (FIA) i de la Mesa Audiovisual de les Illes Balears. Al llarg dels seus anys d'existència ha negociat i signat convenis, protocols i acords de col·laboració amb diverses entitats i organismes, entre els quals l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), la televisió autonòmica IB3, la Fundació Teatre Principal de Palma o l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). Un dels seus objectius, avui en dia encara no assolit, és la creació d'un conveni col·lectiu de teatre que reguli totes les activitats dels professionals de les Illes Balears. Pel que fa als associats, s'han incrementat en aquests darrers anys de manera notable. Actualment sobrepassen el centenar, quan en els seus primers anys de funcionament no superaven els cinquanta. Del mes de novembre de 2012 n'és el president Joan Fullana. També n'han estat presidents Salvador Oliva, Caterina Maria Alorda, Margalida Grimalt, Lydia Sánchez i Rodo Gener.


Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x