Logo Institut del Teatre

2010
Illa de Menorca

Redactor/a: Jordi Jané

Activitat

Associació sense ànim de lucre oberta a professionals i aficionats de les arts del circ que té per objectiu proporcionar un espai de trobada, formació i entrenament. També organitza gales, cabarets i espectacles en esdeveniments puntuals.

Son Circ disposa d'una branca (Circ Social Acirkaos) que també s'inicia el 2010 amb l'organització de la I Trobada de Circ Social. Entre altres activitats destinades a la divulgació dels valors del circ, en aquella primera trobada (gràcies a una subvenció del programa europeu Youth in Action Program) es fa un taller destinat específicament a la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca. A la segona edició (2012) s'imparteix formació de formadors en circ i s'amplia l'abast de les col·laboracions: Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca, Centre d'Atenció a la Infància i la Família del Consell Insular, Serveis Socials, etc. Arran de la trobada del 2012 s'engega l'Escola de Circ Social Acirkaos, un taller anual (d'octubre a juny) per a infants a partir de cinc anys. L'edició de 2013, també amb el suport del programa Youth in Action Program, es titula «Redvolución» i posa l'accent en l'intercanvi d'experiències de diversos centres de treball social a escala europea, a més de complir la funció habitual de difusió i col·laboració amb entitats illenques.


Evolució

A més de fer visible el circ a l'illa mitjançant actuacions en diversos punts de Menorca, el treball per a la integració social ha acabat donant solidesa al projecte. La feina de formació i intercanvi que fa Son Circ s'enfoca a estimular la superació personal, a trobar maneres d'expressar-se més enllà de les dificultats lingüístiques de cada individu i a desenvolupar les habilitats socials: confiança en l'altre, treball en equip, cooperació. A l'Escola de Circ Social Acirkaos s'ensenya interpretació de pallasso, acrobàcia, tècniques aèries i malabarisme.


Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x