Logo Institut del Teatre

Asociación de Malabaristas, Animación de Calle y Artes Circenses “Donyet Ardit”

Comparteix

1998
Alacant (ciutat)

Redactor/a: Jordi Jané

Activitat

Gestió d'un espai dedicat a la difusió i la pràctica del circ. El local de l'associació és un punt de trobada setmanal de professionals i aficionats. Organitzen esdeveniments i espectacles, col·laboren amb institucions formatives i socials, i programen cursos i tallers. Una de les activitats més rellevants són els cursos de formació de circ social. En aquest sentit, és una plataforma que connecta professionals de l'espectacle i del treball social de diversos països amb persones desafavorides de l'àmbit local.


Evolució

Aquesta agrupació la van crear cinc malabaristes el 1998 per instituir un espai de trobada destinat a ajudar-se, compartir experiències i aprendre els uns dels altres. L'associació ha crescut gràcies a l'intercanvi artístic i tècnic, i a l'arrelament social. El mateix nom de l'associació es va voler obert i inclusiu des de bon començament. Lluny de voler consolidar-se com a institució professional, Donyet Ardit ha enfocat les seves accions en la difusió del malabarisme, l'acrobàcia i l'equilibri. Per bé que el cens de 2013 és de 30 socis, l'impacte de les activitats ha transcendit plenament l'estricte àmbit local.  La seva xarxa de relacions permet mantenir una programació regular de cursos, tallers i jornades al local del carrer Llauradors número 14 d'Alacant.

Donyet Ardit ha organitzat sis convencions de malabarisme i circ entre els anys 2004 i 2009, ha col·laborat amb la Universitat d'Alacant (xerrades i debats, 2006–2010), ha muntat gales de circ i tallers (2004-2012) i ha engegat un projecte de circ social (les Escuelas de Circo Social: Herramientas para la Integración, en línia amb les activitats obertes al local de l'associació). En la primera edició (2012), Donyet Ardit va convocar joves de la zona nord d'Alacant, representants de mitjans de comunicació socials, de diverses associacions dedicades al treball social i de l'Ajuntament de la ciutat, i hi van convidar experts de Catalunya, Grècia, Hongria, Turquia i la República Txeca.


Fonts iconogràfiques

Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x