Logo Institut del Teatre
Tipologia: Col·lecció
Dates: 1976
Territori: València
Redactor/a: Roser Soler Piera
Persones vinculades

El primer director de la col·lecció va ser Antoni Tordera. A partir de 1989 se'n va fer càrrec Rodolf Sirera.


Continguts

La col·lecció de teatre de l'editorial Tres i Quatre de València s'inicia l'any 1976 amb la publicació de textos d'autors valencians contemporanis, sorgits dins del moviment del teatre independent valencià. Entre els primers títols trobem nous dramaturgs com Josep Lluís Sirera, Juli Leal i Manuel Molins, la qual cosa demostra l'interès de l'editorial per la feina d'aquesta nova fornada d'artistes. A aquests joves dramaturgs els segueixen altres autors que tenen una producció teatral més breu i esporàdica, com Vicent Andrés Estellés i Martí Domínguez, que presenten, però, una trajectòria ja ben consolidada en altres gèneres.

La col·lecció, després de l'interès pels autors del territori, avança cap a la publicació de traduccions de textos d'àmbit internacional. Durant molts anys va ser l'única col·lecció de teatre d'una editorial valenciana. Actualment combina la publicació de volums d'autors estrangers amb els volums premiats al premi Octubre de Teatre, que s'ha convocat durant un breu període, del 2003 al 2010, tot formant part dels premis Octubre que se celebren anualment des del 1972. Hi trobem, a més, els volums de Josep Lluís Sirera i de Sergi Belbel guardonats en dues edicions del premi Born de Teatre, que es convoca des del 1970 a Ciutadella de Menorca.

D'altra banda, el projecte de publicació de les obres completes de Josep Maria de Sagarra inclou cinc volums dedicats al teatre que ocupen els darrers números, del 15 fins al 19, d'aquesta edició.


Catàleg

Bibliografia

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x