Logo Institut del Teatre

Editorial 1990
Alzira, la Ribera Alta

Persones vinculades: 

Salvador Bataller, director de la col·lecció Bromera Teatre i membre del consell assessor de l'editorial.

Pasqual Alapont, director de la col·lecció Micalet Teatre.

Redactor/a: Roser Soler Piera

Continguts

En aquesta editorial hi ha quatre col·leccions dedicades al teatre: Bromera Teatre, Micalet Teatre, Gran Teatre i La Tarumba Teatre.

Bromera Teatre és la primera col·lecció de teatre d'aquesta editorial; hi combinen obres d'autors actuals en català i traduccions. Començà l'any 1990 amb Ni tan alts ni tan rics, de Manuel Molins. Fins ara s'hi han publicat més de cinquanta títols, entre els quals s'inclouen els guardonats al premi de teatre Ciutat d'Alzira, que es convoca anualment des de 2006.

La col·lecció Micalet Teatre és la col·lecció de teatre infantil dedicada, sobretot, al lector de més de deu anys. En cada volum trobem les mateixes parts: el currículum de l'autor, l'obra, l'anàlisi de l'època, el lloc on es desenvolupa l'acció i, a l'últim, les propostes d'escenificació. Aquests volums s'acompanyen d'unes «Propostes didàctiques» adreçades als docents, tant als interessats a escenificar l'obra com als qui la treballaran com a lectura. La primera obra editada dins aquesta col·lecció va ser El gorg Blau, de Pau Faner, l'any 1995. Des de 1998 Bromera i l'Ajuntament de Carcaixent convoquen el premi de teatre infantil Xaro Vidal, que l'editorial s'encarrega de publicar.

La col·lecció Gran Teatre la formen volums commemoratius dedicats a la història d'una companyia teatral valenciana concreta. Fins al moment s'han publicat llibres sobre Moma Teatre, Albena Teatre i l'Horta Teatre, en què bona part de la professió teatral valenciana ha col·laborat oferint el seu punt de vista sobre l'activitat del grup.

La Tarumba Teatre es dedica a la reflexió sobre el món teatral del moment, amb una especial atenció al context valencià. Aquesta col·lecció començà amb la publicació de les ponències del V Encontre de Teatre a l'Estiu d'Alzira (1993), i actualment combina l'edició de les conclusions d'aquestes trobades amb llibres dedicats a l'anàlisi i el debat sobre aspectes concrets de l'actualitat teatral.


Catàleg

Bibliografia

Fonts iconogràfiques

Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x