Logo Institut del Teatre

“L’art de fer riure”, un manual per escriure comèdia de Mercè Sarrias

Comparteix

4.12.2019

L'art de fer riure de Mercè Sàrrias

Des del 27 de novembre ja es pot adquirir “L’art de fer riure. Manual per escriure comèdia avui” de Mercè Sarrias. Es tracta d’una nova publicació de l’Institut del Teatre amb Angle Editorial, que compta amb un pròleg de l’actriu i professora de l’ESAD Teresa Vilardell.

A través de diversos exemples, sobretot d'obres de teatre i series actuals, Mercè Sàrrias analitza i descriu totes les formes que adopta la comèdia i revela com -gràcies a l'estructura del text, el to, els personatges- l'escriptor aconsegueix l'efecte còmic buscat.

El llibre vol donar resposta a preguntes com Què ens fa riure? Com es construeix un acudit, o un gag, o una comèdia? Quines fórmules i formats existeixen? Per què uns personatges ens fan riure i altres no? L'humor ha de tenir límits? Cap on va la comèdia?

Com qualsevol manual, “L’art de fer riure” conté instruccions i propostes, però Mercè Sarrias no vol fer caselles on encotillar la imaginació creativa i defensa la necessitat de trencar les regles i trobar una veu i un humor propis.

En paraules de Sarrias, “L'escriptor de comèdia es planta davant la realitat, la contempla i crea una narració que la desubica a través d'una mirada irònica, exagerada i distorsionadora. Quan ho fa, la posa en fals, la deixa en evidència i en descobreix les trampes, els defectes i les debilitats”.

Mercè Sarrias és llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB i professora a Eòlia i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre. Les seves últimes obres són “Eva i Adela als afores”, estrenada el març del 2017 a la Sala Beckett, i “Fes-me una perduda”, estrenada a la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos d’Alacant i al Teatre Eòlia de Barcelona (2017). També és guionista de televisió en sèries com “Plats Bruts” o “Porca misèria”.

El llibre es podrà adquirir a les llibreries i també estarà disponible al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x