Logo Institut del Teatre

«Dramatúrgia Francesa Contemporània» de Joël Pommerat, David Lescot, Laurent Gaudé i Frédéric Sonntag

Comparteix

2.10.2017

2017_Dramatúrgia_Francesa_Contemporània_WEB

L'obra de quatre dels dramaturgs francesos més destacats del moment (Joël Pommerat,
David Lescot, Laurent Gaudé
i Frédéric Sonntag) es publica per primera vegada en català: Dramatúrgia Francesa Contemporània.
A més, el llibre compta amb traduccions d’Helena Tomero (La reunificació de les dues Corees), Carles Batlle (Matrimoni i George Kaplan) i Joan Casas (Dolça Sodoma meva).

Aquest volum recull una selecció de les obres dramàtiques més rellevants del teatre francès dels últims anys, totes elles inèdites en català: La reunificació de les dues Corees, de Joël Pommerat (2013); Matrimoni, de David Lescot (2002); Dolça Sodoma meva, de Laurent Gaudé (2009); i George Kaplan, de Frédéric Sonntag (2012).
La identitat i l’exploració d’un mateix, però també una mirada a les estructures socials i polítiques del món que ens envolta, esdevenen el denominador comú d’aquests quatre textos plens d’alè i universalitat que, a partir de poètiques i modalitats d’escriptura diferents, il·lustren els nous camins de la dramatúrgia francesa contemporània.

Joël Pommerat és autor, director de teatre i fundador de la companyia Louis Brouillard. Treballa amb el text i la posada en escena a la vegada, durant els assajos, per aquesta raó se’l considera un «escriptor d’espectacles». La seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos premis i és autor d'Au monde, Ma Chambre froide i La reunificació de les dues Corees, entre d'altres.
Dramaturg, director d’escena i músic, David Lescot combina diferents formes no dramàtiques, especialment la música, la dansa i el documental. Guardonat amb el premi Molière a la revelació teatral el 2009 per La Commission centrale de l’enfance, també ha estat reconegut amb el Gran Premi de la literatura dramàtica el 2008 per L'Européenne i el premi de teatre de la SACD el 2015.
Laurent Gaudé estudia Lletres Modernes i Estudis Teatrals a París. L’any 1997 publica la seva primera obra, Onysos le furieux, estrenada l’any 2000 al Teatre Nacional d’Estrasburg sota la direcció de Yannis Kokkos. Dedica els anys següents a l’escriptura teatral i novel·lística. El 2004 rep el Premi Goncourt per El sol dels Scorta, traduïda a trenta-quatre països diferents.
Frédéric Sonntag és dramaturg, director teatral i fundador de la companyia AsaNIsiMAsa. Actualment treballa en la creació de la Triologie Fantôme (George Kaplan, Benjamin Walter i B. Traven), un cicle que es pregunta sobre el concepte d’identitat i diferents qüestions polítiques. Les seves obres han estat traduïdes a una quinzena de llengües i representades en diferents països.


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x