Logo Institut del Teatre

«Les obres de VOL-RAS en guió», a cura de Joan Segalés

Comparteix

23.10.2017

2017_Les_obres_de_VOL_RAS_en_guió_web

Les obres de VOL-RAS en guió, a cura de Joan Segalés és l'última col·laboració de l'Institut del Teatre.

VOL-RAS, companyia de teatre nascuda a Barcelona l'any 1980, ha basat la seva creació en el gest i les situacions còmiques, elaborant guions originals.
Transcriure les idees que ha dut a terme no resulta gens còmode, ja que no existeix un codi d'escriptura que pugui traslladar a la paraula el tempo d'un gag, les composicions dels personatges i de situacions que han nascut sobretot en el camp de la improvització i abocats directament a l'acció. Encara més quan aquestes idees estan vinculades a intèrprets molt contcrets que li han donat el seu segell i han configurat el que se sol anomenar un estil propi. La varietat en els sistemes de confecció dels guions, de dues a deu mans, de manera prèvia o com a resultat final, ple d'acudits i esquetxos sense continuïtat o amb històries completes, resulten un cúmul de recursos que poden ajudar a la inspiració i al joc teatral.
El qui sigui curiós podràs descobrir les línies mare que han marcat l'interès narratiu de la companyia i, d'una manera àmplia, també descobrirà les estructures que sostenen els seus espectacles.


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x