Logo Institut del Teatre

Disponible en castellà «Les olors per a la millora de la veu i la locució actoral», de Gemma Reguant

Comparteix

19.2.2021

Publicació en castellà de Gemma Reguant

La Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD) i l’Institut del Teatre editen conjuntament «Los olores para mejorar la voz y la locución actoral» de Gemma Reguant, la versió en castellà de la publicació editada l’any 2018 per l’Institut del Teatre dins la seva col·lecció ‘Materials Pedagògics’.

L'olfacte està absolutament lligat als instints. Va ser un sentit imprescindible per a la nostra supervivència i la seva importància evolutiva queda reflectida encara en el fet que hi ha centenars de gens en el genoma humà relacionats amb la percepció de les olors.

En aquest llibre, l’actriu i professora de l’ESAD Gemma Reguant ofereix una metodologia d'ampliació de l'impacte olfactiu en l'organisme, un mètode d'olfacció que permet augmentar els efectes de les olors de manera sensible, produint avantatges actorals i vocals.

L'olfacció creativa proposada per Reguant millora la organicitat actoral, produeix un gran alliberament de la veu natural i genera una gimnàstica emocional expressiva que amplia el registre tonal i tímbric de la veu.

L’autora també proposa un mètode de memorització del text i ofereix tàctiques per utilitzar el seu mètode en la construcció del personatge.

Gemma Reguant és actriu i directora escènica, professora de veu i expressió oral, doctora en art dramàtic i investigadora. Professora de l'Institut del Teatre des del curs 1985-86, ha format també en la veu, la respiració i l'expressió a logopedes, cantants, companyies de teatre, i diversos col·lectius. Algunes de les seves recerques estan relacionades amb els cinc sentits. La seva recerca dedicada a l'olfacte es va convertir en la tesi doctoral «Olfacció creativa: Les olors com a motor creatiu per a la veu i per a la locució actoral».

Podeu trobar aquesta publicació a llibreries, a la llibreria de Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l'Institut del Teatre


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x