Logo Institut del Teatre

A la venda tres noves publicacions de l’Institut del Teatre

Comparteix

11.1.2021

Noves publicacions de l'Institut del Teatre

El gener arriba amb dues noves publicacions de l’Institut del Teatre i una coedició. Es tracta dels llibres “Joan Casas. A la recerca de preguntes” d’Enric Nolla, “L'artesania del teatre musical. Idees per a la interpretació de cançons” de David Pintó i “Para que el arte ocurra. Lenguaje y práctica del desbloqueo en las artes escénicas” de Raimon Àvila.

Joan Casas. A la recerca de preguntes” és el nou títol de la col·lecció Converses de l’Institut del Teatre. A través de tres trobades consecutives al llarg del mes d'abril de 2019, Enric Nolla plasma la trajectòria pedagògica de Joan Casas durant vint-i-set anys de relació renovadora i creativa amb l'Institut del Teatre de Barcelona en les àrees de crítica, escriptura, teoria i literatura teatral.

En aquest sentit, el dramaturg, poeta, narrador, crític teatral, traductor i assagista Joan Casas destaca per la seva prolífica obra i també per la pràctica d'un treball docent que pot ser una referència per a l'ensenyament de les arts escèniques.

“L'artesania del teatre musical. Idees per a la interpretació de cançons” és el nou volum de la col·lecció Materials Pedagògics de l’Institut del Teatre. Es tracta d’un llibre pensat per a treballar: una feinada completa i estructurada escrita amb finalitats clarament pràctiques per a aquelles persones que volen aconseguir cantar una cançó amb tots els ets i uts.

A través d'una variada mostra de cançons de musicals internacionals i catalans, David Pintó ens proposa una sèrie de reflexions empíriques nascudes de la pròpia experiència en el teatre musical i en la seva pedagogia, en aspectes tan diversos com la direcció, l'ajundantia, l'adaptació/traducció de musicals, l'escriptura de lletres, la dramatúrgia escènica, l'autoria i la pedagogia, que tendeixen a assenyalar i establir les dimensions i la topografia de la misteriosa geografia de les cançons.

El darrer llibre, “Para que el arte ocurra. Lenguaje y práctica del desbloqueo en las artes escénicas”, és una edició de l’editorial Fundamentos amb el patrocini de l’Institut del Teatre on Raimon Àvila descobreix els principals factors de bloqueig en les arts escèniques, i el perquè de la seva aparició.

Segons el director de teatre Declan Donnellan, no hi ha actors o actrius amb més o menys talent, sinó intèrprets més o menys bloquejats. En un to alhora amè i rigorós, Àvila proporciona recomanacions pràctiques, útils exercicis i estratègies concretes que faciliten la seva superació.

Les tres publicacions les podreu trobar a les llibreries, a la llibreria de Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x