Logo Institut del Teatre

«Clown: con narices y a lo loco», nova publicació de l’Institut del Teatre i Artezblai

Comparteix

11.4.2023

El llibre proposa un viatge pedagògic al voltant de l'art del pallasso

L’Institut del Teatre i l’editorial Artezblai han publicat «Clown: con narices y a lo loco. Un viaje pedagógico al terreno del payaso», de Cristian Atanasiu, tot un expert en l’art del mim i la pantomima.

L’obra aplega tota una sèrie d’experiències docents al voltant de l’art del pallasso, i alhora aprofundeix en l’essència dels artistes que, amagats generalment al darrera d’un nas vermell, fan servir la comicitat i l’exaltació del ridícul per evidenciar les nostres debilitats i absurditats.

En la primera part del llibre, l’autor explica el procés de construcció del pallasso i detalla la seva pròpia trajectòria com a pallasso i com a docent d’aquesta figura escènica. També analitza els tòpics més característics associats a l’art del pallasso i estableix les diferències amb l’actor còmic, l’humorista o el monologuista.

En la segona part, Atanasiu se centra en explicar el seu mètode didàctic, a través de la narració de les sessions de treball dutes a terme amb diferents perfils d’alumnes.

Tot plegat, és una obra que ens apropa de forma fàcil i amena a conèixer més d’a prop l’univers teòric i emocional del pallasso contemporani. 

Podeu trobar la nova publicació a la Llibreria de la Diputació de Barcelona, a la web de l'editorial  Artezblai, a les llibreries i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

Sobre Christian Atanasiu

Diplomat en Belles Arts per la Universitat de Kassel (Alemanya) i graduat en Art Dramàtic a l’Institut de Teatre de Barcelona, Christian Atanasiu va treballar de mim en solitari uns anys fins que l’any 1988 va fundar amb Xavier Martí la companyia Martí-Atanasiu. A través d’aquesta companyia va portar espectacles d’humor gestual arreu d’Europa. Paral·lelament va desenvolupar una línia d’investigació personal en el terreny de la polipoesia, que combinava amb la tècnica del pallasso.

L’any 1994 es va incorporar a l’equip docent de l’Institut del Teatre com a professor de clown, feina que va desenvolupar fins a la seva jubilació l’any 2021.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x