Logo Institut del Teatre

«Impulsos» emoció i qualitat de moviment en l'intèrpret escènic

Comparteix

1.3.2016

Impulsos

Impulsos, Raimon Àvila, autor, entre d’altres, de Jirí Kylian: Somniador de danses (2003), Moure i commoure, consciència corporal per a actors, músics i ballarins (2011).

Setzè volum de la col·lecció Escrits Teòrics, coeditada per l’Institut del Teatre conjuntament amb la Diputació de Barcelona.

En el camp de les arts escèniques conèixer i dominar el lligam que existeix entre el moviment i l’emoció és clau per a una bona gestió dels estats emocionals que travessa l’intèrpret abans, durant i després de l’acte performatiu, així com al llarg dels períodes de formació o entrenament. Aquest lligam és, de fet, fàcil d’experimentar:  si la ràbia ens predisposa a fer moviments secs i enèrgics, fer moviments suaus i lents ens condueix, per contra, cap a la calma. Podria semblar, aleshores, fàcil d’establir una tècnica que permetés viatjar a

través de l’emoció durant la interpretació escènica. La realitat, però, ho desmenteix: la gran diversitat de tècniques d’interpretació i els llargs i complexos debats que han suscitat els diferents punts de vista sobre l’emoció dels intèrprets escènics així ho demostren.  Impulsos, emoció i qualitat de moviment en l’intèrpret escènic s’adreça als intèrprets de les arts escèniques que volen aprofundir els seus coneixements sobre la consciència del moviment i l’emoció, però pot resultar igualment d’interès –atesa la transversalitat dels temes que s’hi trac- ten– per a docents i persones interessades en les arts i la formació artística en general.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x