Logo Institut del Teatre
Autor/s: Sànchez, Jordi
Altres autor/s: Graells, Guillem-Jordi [pròleg]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Biblioteca Teatral ; 88
Lloc: Barcelona
Any: 1995
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 183
Alçada i amplada: 18 x 12 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B-43310-1995
ISBN: 84-7794-411-3
Tipologia: Llibre
Descripció

Jordi Sànchez neix a Barcelona el 13 de maig de 1964. Procedeix d'una tipologia molt característica de la pedrera del teatre català: és un noi de barri, d'Horta, amb una feina per anar tirant (va fer estudis d'infermeria) i una dedicació complementària al teatre d'aficionats. Fa uns cursos al Col·legi del Teatre i estudia interpretació a l'Institut del Teatre fins al juny de 1992. Això representa un tombant decisiu i el punt de partida d'una nova orientació professional. La decisió d'embarcar-se en una aventura de grup es va traduir en la creació de la companyia Rebeca de Winter i el debut amb un text propi, Mareig, generat dins el col·lectiu i dirigit per Núria Furió. Cofundador de L'Idiota, representa amb aquesta companyia la seva segona obra, Kràmpack, sota la direcció de Josep M. Mestres, i obté un èxit tan espectacular com insòlit. Ha rebut ofertes de producció cinematogràfica i la televisió s'ha afanyat a interessar-se pels seus serveis. L'actor/escriptor Jordi Sànchez, gràcies a Kràmpack, s'ha convertit, doncs, d'un any per l'altre, en tot un autor amb un bon èxit a l'esquena, prometedores perspectives i feixugues responsabilitats.

Kràmpack i Mareig (veritable opera prima) són les mostres d'escriptura dramàtica que ens ha ofert fins ara Jordi Sànchez, el qual ha estat capaç de dotar les seves obres d'una estranya i indefinible teatralitat. Amb una gran senzillesa d'elements, aconsegueix la més complexa de les eficàcies: els personatges que ha creat arriben, són vius i creïbles. El llenguatge que utilitza és àgil i real, la seva percepció de la realitat és autèntica i càustica; les seves propostes són teatre i no textos literaris d'àrdua digestió. Kràmpack, que ha generat una entrada triomfal de Jordi Sànchez en la nòmina dels autors establerts i reconeguts, és un text oportú, divertidíssim, necessari, desintoxicador, sense complexos i ingènuament aliè a les modes.

A Mareig l'autor ens mostra ja la seva capacitat per a la paròdia i la caricatura, navegant, però, en un terreny de possibilisme realista molt subtil i gens premeditat amb artifici, i hi trobem l'apunt d'alguns trets que seran la força essencial de Kràmpack. En el teatre de Jordi Sànchez, sense perdre mai el caràcter de divertiment, hi és palès el «compromis» de l'autor a opinar sobre temes i circumstàncies del nostre món immediat a través d'un vehicle d'una gran eficàcia i suggestió teatral.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x