Logo Institut del Teatre

La maledicció dels morts de gana

Comparteix
Autor/s: Shepard, Sam
Altres autor/s: Llorens, Xavier de i Luna, Xavier [traducció i pròleg]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Biblioteca Teatral ; 69
Lloc: Barcelona
Any: 1990
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 102
Alçada i amplada: 18 x 12 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B-2240-1990
ISBN: 84-7794-064-9
Tipologia: Llibre
Descripció

Sam Shepard, ha estat considerat el dramaturg americà més important des de Tennessee Williams. Ha aconseguit l'èxit i la popularitat d'una manera fulminant, principalment per la seva actuació al món del cinema, havent basat el seu treball en el rigor i la descripció intel·ligent i fidel dels signes d'identitat del nostre temps. Va néixer a Ford Sheridan, Illinois, el 5 de novembre de 1943. A dinou anys deixa la família i entra a formar part d'una companyia de teatre itinerant. Arriba a Nova York on intenta trobar feina d'actor i només aconsegueix netejar taules al Village Gate, el local on actuen els artistes de jazz més famosos. Toca la bateria en un grup de rock i comença a escriure teatre. Entra en contacte amb una de les companyies que a principi dels anys seixanta impulsen el moviment de l'Off-Off-Broadway, el Theatre Genesis, i li estrenen Cowboy i The Rock Garden, les seves primeres peces. Es casa amb l'actriu O-Lan i tenen un fill. El 1971 s'estableixen a Londres, on escriu The Tooth of Crime, una de les seves obres més representatives, i Geography of a Horse Dreamer, el seu treball és reconegut i molt ben considerat. Enyorant-se de l'oest americà, el 1974 tornen al seu país, a un ranxo dels afores de San Francisco. Treballa al Magic Theatre com a escriptor i director i hi estrena alguna de les obres que li donaran més fama i reputació: Curse of the Starving Clas, Buried Child i True West, les quals integren la «trilogia familiar».

En Curse of the Starving Clas (La maledicció dels morts de gana) apareixen elements inspirats en fets autobiogràfics que són utilitzats per exemplificar una lluita: la de l'home enfrontat amb una realitat que, més que no pas condicionar-lo, el conforma i l'atrapa, i en què tota opció de fugida serà impossible.

Amic i col·laborador de Bob Dylan (Renaldo and Clara), Michelangelo Antonioni (Zabriskie Point), Patti Smith (Cowboy Mouth), Wim Wenders (París, Texas), els Stones, Peter. Brook, etc., Sam Shepard gaudeix de l'admiració general a Europa i Amèrica, probablement perquè la qualitat de les seves obres es fonamenta sempre en una gran sinceritat.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x