Logo Institut del Teatre

La Balada del gran macabre

Comparteix
Autor/s: Ghelderode, Michel de
Altres autor/s: Argenté, Joan [traducció] ; Salvat, Ricard [pròleg]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona) / Edicions del Mall
Col·lecció: Biblioteca Teatral ; 13
Lloc: Barcelona
Any: 1983
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 106
Alçada i amplada: 18 x 12 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B-41895-1982
ISBN: 84-7456-139-6
Tipologia: Llibre
Descripció

Michel de Ghelderode va néixer a Elsene (Brussel·les), el dia 3 d'abril de 1898. Dramaturg i narrador, ha estat considerat una de les figures eminents del teatre en llengua francesa. Ghelderode ha rebut influències dels pintors, Brueghel, Hieronymus Bosch i James Ensor; dels dramaturgs Strindberg, Ibsen, Andrew, Wedekind, Maeterlink i Saint-Georges de Bouhélier; també n'ha rebut de Goethe i de Gérard de Nerval, dels dramaturgs elisabetians i dels escriptors espanyols del Segle d'Or; amb Alfred Jarry i amb el seu pare Ubu ha degut sentir-s'hi lligat amb vincles de "fraternitat anarquista". Al fons de totes les seves influències, però, hi ha la força de les arrels de la seva pàtria.

Ghelderode és una de les personalitats més fermes i originals de la literatura dramàtica mundial. El seu treball, en el qual l'instint, la passió i el lirisme són essencials, és teatre veritable. El culte que ha rendit a la solitud i el gust de treballar quasi secretament, han contribuït a donar al món fantàstic que ha creat una emprempta misteriosa, enigmàtica, que mai no ofega, però el joc ric de les sensacions: de la música, del color i de l'olor.

Ghelderode ha escit un cert número de textos per a titelles: Le Mystère de la Passion de Notre SeigneurLe Siège d'OstendeLa Farce de la Mort qui faillit trépasser, entre d'altres. Les principals obres dramàtiques de l'autor són: La Mort regarde à la fenêtreLe Repos des fauvesLa Mort du Docteur FaustBeeldeckens uit et leven van Sint Franciscus (Imatges de la vida de Sant Francesc), amb un plantejament de music-hall; EscurialCristophe ColombBarabbas; Pantagleize; Magic Rouge; Le Ménage de Caroline; Sire Halewyn; Hop Signor!; Mademoiselle Jaïre; Fastes d'Enfer; Arc-en-ciel, òpera-ballet; Marie la misérable; La Farce des ténébreux; L'École des bouffonsBalade du Grand Macabre, Le Cavalier bizarre


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x