Logo Institut del Teatre
Autor/s: Shakespeare, William
Altres autor/s: Sagarra, Josep Maria de [traducció]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Col·lecció popular de teatre clàssic universal ; 7
Lloc: Barcelona
Any: 1980
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 145
Alçada i amplada: 18 x 11 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B-26772-1980
ISBN: 84-02-07461-8
Tipologia: Llibre
Descripció

La tempestat, escrita i estrenada el 1611, és gairebé la darrera obra de Shakespeare. L'any següent el dramaturg d'Stratford estrenà encara Enric VIII, obra de tema quasi coetani que va disgustar la reina Elisabet (filla del monarca al·ludit), i posà fi a l'activitat de l'escriptor.

Shakespeare sembla inspirar-se en algunes escenes de la Commedia Dell'Arte, i sembla haver pres en compte també les enraonies que circularen per Londres arran del naufragi de sir George Somers, ocorregut un parell d'anys abans a les Bermudes. La tempestat, doncs, que pot ésser sotmesa a moltes interpretacions sense perill d'esgotar-se, relaciona dues àrees geogràfiques que en el seu temps eren tingudes per antagòniques: les illes del Mediterrani, que havien perdut ja el misteri que seduí Ulisses en el curs del seu llarg periple, i els arxipèlags atlàntics, on totes les aventures i totes les meravelles esdevenien possibles.

Pròspero, un dels personatges de l'obra, llença al mar la seva vareta i abjura dels poders màgics. Ens agrada veure-hi el Shakespeare vell, arran ja del silenci, renunciant al seu do després d'haver resumit en uns mots allò que sempre fou essencial en ell: l'enigma calidoscòpic de la vida.

A Catalunya, La tempestat ha estat objecte de diverses traduccions. La incorporació plena i fidel del text de Shakespeare, però, la constitueix la present traducció de Josep M. de Sagarra. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x