Logo Institut del Teatre

Entendre el teatre: perfils d'una nova teatrologia

Comparteix
Autor/s: De Marinis, Marco
Altres autor/s: Abellan, Joan [pròleg]; Subirós, Carlota [traducció]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Escrits teòrics ; 8
Lloc: Barcelona
Any: 1998
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 426
Alçada i amplada: 21 x 14 cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B. 43427-1998
ISBN: 84-7794-596-9
Tipologia: Llibre
Descripció

Entendre el teatre. Perfils d'una nova tecnologia és la primera obra de Marco De Marinis que es publica en català. Tot i que és un text que data del 1988 (reeditat el 1992), el seu contingut és plenament actual. Les recerques de l’autor han estat un dels puntals de referència indispensable en el debat que ha dut la semiòtica teatral a la crisi de maduresa actual. Aquesta obra proposa, una revisió radical de les eines intel·lectuals en què és abordada en general la comprensió de l'art escènic. La claredat pròpia del discurs de l'autor, juntament amb els coneixements de l'art escènic que el condueix a unes reflexions teòriques i metodològiques, és una característica que fa d'aquesta obra un text fonamental en el camp de la teatrologia moderna.
El text Entendre el teatre. Perfils d'una nova tecnologia, de Marco De Marinis, que presentem en aquest volum, ha estat traduït de la segona edició italiana per Carlota Subirós i va precedit d'un pròleg de Joan Abellan.

Marco De Marinis va néixer a la província de Teramo, Itàlia, el 1949. Llicenciat per la Universitat de Bolonya el 1972 amb un estudi sobre l’escenificació del teatre d’Aristòfanes, va treballar en dramatúrgia a la Facultat de Lletres d’aquesta universitat. Ha publicat nombrosos articles i estudis sobre teatrologia en revistes especialitzades, sobretot italianes. És un dels investigadors que ha contribuït amb aportacions més reeixides al procés de gestació d’una teoria de la recepció teatral en la perspectiva de la representació. La seva contribució a l’estudi de les arts de l’espectacle sorgeix de la necessitat de raonar teòricament la pràctica dramatúrgica i escènica. Els articles de l’autor, considerats en conjunt, palesen una coherència que els imprimeix un valor pedagògic afegit de gran interès per a la comprensió de la complexitat que representa l’aplicació de les teories pròpies de la comunicació i de l’art a l’estudi del teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x