Logo Institut del Teatre

Teatre religiós medieval als Països Catalans

Comparteix
Autor/s: Massip, Jesús-Francesc
Editorial/s: Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona
Col·lecció: Monografies de teatre ; 17
Lloc: Barcelona
Any: 1984
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 182
Alçada i amplada: 22 x 15 cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B. 40.724-1984
ISBN: 84-297-2224-6
Tipologia: Llibre
Descripció

Teatre religiós medieval als Països Catalans prova de fer evident la decisiva importància del teatre català medieval en el concert de l'avantguarda dramàtica europea de l'època, mentre que analitza aquesta abundant producció dramàtica, que no es desenvolupa tant en el terreny de la creació literària com en el camp de l'espai escènic, de l'escenografia i de la tramoia, al qual el nostre àmbit cultural aporta agosarades innovacions. 

Jesús-Francesc Massip (Tortosa, 1958) és llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, on s'incorpora com a professor de l'Institut d'Experimentació Teatral (IET). Realitza la tesi de llicenciatura Aproximació a l'estudi de l'espectacle religiós medieval: el drama assumpcionista en llengua catalana i n'obté el Premi Extraordinari.
El curs 1980-1981 participa en la creació i l'organització de l'Arxiu de Documentació Teatral i del Grup de Teatre de l'IET, amb el qual ha muntat una Mostra de teatre profà medieval i, en col·laboració amb Ramon Simó, Lo Caninge Ester convida festes sobre textos de Lluís Milà, Torres Naharro i del Cançoner d'Híjar. Dintre el mateix grup ha promogut espectacles Concerto Grosso per triolins e «A» bemol i Herois de la misèria, ambdós realitzats pel director iugoslau Milan Vukotić. Ha participat, amb treballs sobre la situació del teatre universitari a l'Estat espanyol, en diversos festivals i jornades internacionals de teatre universitari (a Múrcia; a l'Aquila, Itàlia; a Lió i a Nantes, França, i a Coïmbra, Portugal). Ha pres part, amb temes de teatre medieval, al I Simposi Internacional d'Història del Teatre sobre l'Edat Mitjana i el Renaixement, a Sitges, i al Cicle de Conferències sobre la Història del Teatre de la Universitat Autònoma de Bellaterra. Ha publicat articles sobre teatre i cultura artística a diverses revistes periòdiques.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x