Logo Institut del Teatre

Grotowski: Del teatre a l'art com a vehicle

Comparteix
Autor/s: Sais, Pere
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Materials Pedagògics ; 8  
Lloc: Barcelona
Any: 2009
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 95
Alçada i amplada: 18 x 12 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: BI-334-09
ISBN: 978-84-9803-314-4
Descripció

Jerzy Grotowski és mundialment conegut com un dels grans pioners de les arts escèniques del segle xx. Paradoxalment, la trajectòria posterior a la seva producció teatral i a la concepció del Teatre Pobre és gairebé desconeguda. Hi ha un Grotowski "apòcrif", ocult, fora dels cànons, un Grotowski outsider que treballa al llindar del teatre, en un punt en què no hi ha lloc per a les etiquetes i les definicions. Grotowski és visible i invisible, com un corrent d'aigua subterrània que aflora, es converteix en riu i retorna a les profunditats.
Aquest primer assaig en català dedicat al director polonès il·lumina alguns dels aspectes menys coneguts del seu treball. Pere Sais ens ofereix, a partir de la seva experiència teoricopràctica, un visió panoràmica de la trajectòria i el treball de Jerzy Grotowski, destil·lada –per raons d'espai– però detallada, precisa i articulada mitjançant citacions de textos clau.

Llicenciat en art dramàtic per l'Institut del Teatre, Pere Sais ha format part, com a stagiare, del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards dins del projecte Tracing roads across desenvolupat per diversos països europeus i mediterranis. En aquest període va participar com a doer (actuant) en dos dels opuses pertanyents a l'àrea de L'art com a vehicle: Action in Creation. Ha treballat, entre d'altres, amb Jim Slowiak i Jairo Cuesta i amb Zygmunt Molik, estrets col·laboradors de Jerzy Grotowski en algunes fases de la seva trajectòria.
com a instructor de tècniques corporals, tècnica vocal i esgrima, imparteix tallers arreu d'Europa. Actualment fa recerca sobre els antics cants vibratoris, la ressonància espaciocorporal i l'entrenament de l'actor en el marc del seu projecete «Drama ritual» i del programa del doctorat d'arts escèniques.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x