Logo Institut del Teatre

Il·luminar l'escena: Experiències d'un dissenyador d'il·luminació

Autor/s: Reid, Francis
Altres autor/s: Rodellas, Francesc
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Materials Pedagògics Sèrie: Disseny i tecnologia de l'espectacle ; 1
Lloc: Barcelona
Any: 1999
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 160
Alçada i amplada: 21 x 14 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B 27562-1999
ISBN: 84-7794-627-2
Descripció

Il·luminar l'escena és una obra que ha estat pensada per als joves dissenyadors d'il·luminació i en general per a tothom vinculat a aquest camp (directors, coreògrafs, escenògrafs, regidors, etc.), per als quals els aparells i els procediments de disseny són tan sols el punt de partida. L'obra tracta la il·luminació escènica des de l'angle humà. S'interessa per les relacions entre les persones que es dediquen a la il·luminació i com encaixen dins l'equip de creadors. Escrita en un estil senzill, informal, l'autor utilitza la seva llarga experiència com a dissenyador d'il·luminació i com a professor mundialment reconegut per a comunicar trucs i consells que de ben segur interessaran a aqquelles persones dedicades a utilitzar la llum dissenyada en l'escena. Atès que el llibre tracta molts aspectes de la il·luminació que són més aviat opinables que no pas fets objectius. Il·luminar l'escena serà, sens dubte, una font molt valuosa d'idees per assajar nous procediments i projectes de recerca.

Francis Reid és professor i dissenyador independent d'il·luminació teatral, escriptor i conseller de disseny i tecnologia de l'espectacle. Es llicencià en ciència i psicologoia per la Universitat d'Edimburg. Durant cinc anys es va dedicar a la gerència i la producció d'espectacles. Un cop especialitzat en il·luminació teatral, va dissenyar la il·luminació d'uns tres-cents muntatges. Ha estat director del Theatre Royal de Bury St Edmunds (1979-1981) i cap d'escenografia de la Central School of Art and Design de Londres (1982-1987). Ha dirigit nombrosos festivals de teatre i els seminaris d'il·luminació teatral del Bristish Council de Londres (1988-1998). Des de 1974 és professor convidat de la National Theatre School del Canadà.
És autor d'una dotzena de llibres sobre il·luminació teatral, escenogrfia, regidoria, etc., i de nombrosos articles en revistes especialitzades.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat