Logo Institut del Teatre

Les olors per a la millora de la veu i la locució actoral

Comparteix
Autor/s: Reguant, Gemma
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Materials pedagògics ; 12
Lloc: Barcelona
Any: 2018
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 229
Alçada i amplada: 30 x 21 cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B 7081-2017
ISBN: 978-84-9803-792-0
Descripció

L'olfacte està absolutament lligat als instints. L'olfacte va ser un sentit imprescindible per a la nostra supervivència i la seva importància evolutiva queda reflectida encara en el fet que hi ha centenars de gens en el genoma humà relacionats amb la percepció de les olors.
En aquest llibre s'ofereix una metodologia d'ampliació de l'impacte olfactiu en l'organisme. El mètode d'olfacció que proposa Gemma Reguant permet augmentar els efectes de les olors de manera sensible, produint avantatges actorals i vocals.
L'olfacció creativa proposada en aquest text millora la organicitat actoral i, alhora, produeix un gran alliberament de la veu natural i una ampliació de registres i timbres en la veu, expandint-ne les gammes expressives.
I també pot esdevenir un mètode per a la memorització del text o bé un suport en la construcció del personatge.
Aquesta recerca d'anys, reeixida en la suficiència investigadora del 2004, apareix a les edicions de l'Institut del Teatre, com no podia ser d'altra manera, ja que l'Institut és l'espai on es va gestar i generar, principalment, aquesta investigació.

Gemma Reguant és actriu i directora escènica, professora de veu i expressió oral, doctora en art dramàtic i inves­tigadora. Professora a l’Institut del Teatre des del curs 1985-1986. Ha format també en la veu, la respiració i l’ex­pressió a logopedes, cantants, companyies de teatre, i di­versos col·lectius. Ha treballat en el Màster de Comunica­ció especialitzada a la UB, Postgrau de l’ESADIB de Pal­ma de Mallorca, Postgrau de logopèdia de Blanquerna, Postgrau de periodisme de la Universitat Ramon Llull, al MNAC, al MAC, al Teatre del Liceu, a TV2, E.U.G, ha impartit cursos de reciclatge de professorat de veu i interpretació a l’ESAD de Gijón, ha donat veu-teràpia i ha supervisat tallers d’Art-teràpia dins la Formació d’Art-Teràpia de Jean-Pierre Klein i la Formació Arte-terapia del Mediterraneo.
Algunes de les seves recerques estan relacionades amb els cinc sentits. En aquest llibre oferim una part de la seva recerca dedicada a l’olfacte, que es va convertir fi­nalment en tesi doctoral, titulada «Olfacció creativa: Les olors com a motor creatiu per a la veu i per a la locució actoral».
Ha posat la veu al programa Deuwatts de Btv.
Ha publicat a les revistes «Articles» de Graó y «Hai­dé». Ha participat amb el capítol «La voz y el actor» al llibre «La voz: tècnica y expressión» de Paidotribo.
Els seus darrers espectacles com actriu i directora han estat: «Palau pinta Picasso», «Volcà Maragall» i «Paradís de l’Alquimista». Segueix girant diversos recitals poètics: «Dones sonores» i «Dones poetes en veu alta», «Bom­bons poètics i licor de Mompou», Joan Maragall, coratge i cor”, «Jo em donaria a qui em volgués», «Un tast de Foix» i «La mirada de Lorca».
Participa en el Grup d’innovació docent en Fonètica Catalana - FONCAT13 i col·labora en les Guies de pro­nunciació de la UB.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x