Logo Institut del Teatre

El Repertori Teatral Català incorpora tres textos de Ramon Vinyes

Comparteix

7.5.2020

Nou text Ramon Vinyes al RedIT

La col·lecció Repertori Teatral Català del Reservori Digital de l'Institut del Teatre (RedIT) ha publicat un nou volum dedicat al dramaturg Ramon Vinyes (Berga, 1882 - Barcelona, 1952) que aplega tres textos de l’autor: Qui no és amb mi… (1929) Peter’s Bar (1929) i Arran del mar Caribe (1944). Els textos han estat curats per Jordi Lladó.

Es tracta del novè volum que s’incorpora a la col·lecció, la qual inclou una selecció dels millors textos de la literatura dramàtica en llengua catalana de tots els temps. Totes les publicacions són d’accés lliure i gratuït des del web RedIT

La trajectòria de Ramon Vinyes està marcada per la seva extensa obra teatral (més de 40 peces conservades) i per una biografia repartida entre Catalunya i la ciutat colombiana de Barranquilla, on va residir durant períodes intermitents des del 1914, i on retornà el 1940 en qualitat d’exiliat. La seva coneixença amb Gabriel García Márquez durant aquest període es traduí en el «savi català», alter ego de Vinyes a Cent anys de solitud.

Les tres peces que s’incorporen al RedIT giren a l’entorn d’un sistema patriarcal de valors qüestionat per situacions extremes, que remet al llegat guimeranià de l’autor: l’honor, la família i la moral convencionals hi són sotragats per circumstàncies que fan trontollar la integritat dels protagonistes.

Difusió del patrimoni dramatúrgic dels Països Catalans

El Repertori Teatral Català del RedIT inclou també textos dels autors catalans Joan Ramis, Josep Palau i Fabre, Manuel de Pedrolo, Joan Ferrandis d’Heredia, Eduard Vidal i Valenciano, Rodolf Sirera i Ferran Soldevila. Cada text ha estat curat per un especialista i compta amb un breu estudi introductori.

Aviat també es disposarà de volums de textos de Joan Brossa, Ignasi Iglesias, Josep Pous i Pagès, Carles Soldevila, Rosa Victòria Gras i Maria Aurèlia Capmany.

A través del RedIT també es pot accedir a les publicacions i a la producció pedagògica i de recerca de la comunitat acadèmica de l’Institut del Teatre, així com consultar i fer cerques a text complet de tot el contingut dipositat. També s’hi difonen altres publicacions que sense ser producció de l’Institut pertanyen a l’àmbit de les arts escèniques i no tenen un canal de difusió digital.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x