Logo Institut del Teatre

A punt pel Simposi «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)» del 13 al 15 d’octubre

Comparteix

5.10.2020

Simposi octubre 2020 Estudis Escènics

L’Institut del Teatre acull els propers dies 13, 14 i 15 d’octubre, el  Simposi Internacional «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)», un esdeveniment organitzat per la revista Estudis Escènics de l'Institut del Teatre, amb la col·laboració amb el Centro de Ciencias Humanas y Sociales de Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Universidade de Santiago de Compostela (Departamento de Teoría da Literatura e Literatura Comparada).

Malgrat la situació de pandèmia que estem vivint, s’ha decidit organitzar aquestes jornades de forma presencial respectant totes les mesures de seguretat i amb un aforament limitat. És per això que algunes de les taules rodones es podran veure en streaming.

El simposi analitzarà com s’entén i s’aplica avui la interacció (amb una visió expandida del terme, i també del que s’ha vingut a denominar “estètica relacional”) en diferents àmbits de la praxi escènica-performativa actual.

Un Simposi interactiu i participatiu

El debat s’organitza en tres àmbits temàtics: formats, dispositius i aparells. El programa  comptarà amb la presència,  entre d’altres de Jordi Claramonte i Manuel Delgado, que oferiran la conferencia inaugural el dimarts 13 d’octubre a les 10.45h i que es podrà seguir en streaming per zoom des de la web del Simposi.

El mateix dimarts 13 també es podrà seguir en streaming la taula rodona de les 18.15h que comptarà amb  Stefan Kaegi, Mónica Rikic i Roger Bernat. Durant aquesta setmana, les persones interessades podran fer preguntes als ponents a través de l’Instagram de l’Institut del Teatre i el dimarts 13 es llegiran per a que puguin contestar-les.

La benvinguda i presentació del Simposi, el dimarts 13 i les conclusions finals, el dijous 15, són els altres moments que també es podran seguir en streaming.

D’altra banda, la secció dispositius ludicoteatrals mostrarà diverses propostes perfomatives amb una participació molt activa del públic. Així, Marc Villanueva i Gerard Valverde oferiran la proposta «El candidat (o candidata» , Clara Tena, Mar Medina i Aimar Pérez Galí «Susana» Societat Doctor Alonso «El Desenterrador. Mètode per a l’excavació de paraules», Nyamnyam preestrena «A quatre potes»,  i el darrer dia podrem veure les propostes d’ERRO Teatro  i el Colectivo Harinera.

Dimecres 14 al matí serà el torn de Gran Casino IT, un speed dating on es podran veure simultàniament en diversos espais de l’edifici propostes dels graduats Judith Pujol i Ricard Soler, LAST (la Santísima Trinidad), Mambo Project, Mos Maiorum o Paula Pascual de la Torre.

La instal·lació premiada a la PQ2019 «Prospective Actions (Catalunya 2014-2018)», al Simposi

Una altra de les propostes que es podrà veure en aquest speed dating serà la instal·lació «Prospective Actions (Catalunya 2014-2018)» de les escenògrafes Xesca Salvà i Laura Clos “Closca” i els dramaturgs Marc Villanueva i Pau Masaló.  Aquesta proposta va obtenir el Premi a la millor instal·lació de la Quadriennal d’Escenografia de Praga 2019, l’exposició internacional d’escenografia més important del món, per ser una escenografia de “sabotatge, d’acció política, revolució i protesta” alhora que examina des de molts punts de vista la relació entre disseny i democràcia.

El Mercat de les Flors acollirà en el seu vestíbul aquesta la instal·lació que es podrà veure també durant les pauses del Simposi, el dimecres 14 i el dijous 15 de 14.45 h a les 16 h. També s’hi farà una visita guiada el mateix dijous 15 d’octubre després del programa de ràdio «Això és un drama», el programa d’arts escèniques de l’Institut del Teatre conduït per Txell Bonet i emès per IcatFm, que estrena nova temporada el mateix dijous parlant del Simposi i d’aquesta instal·lació amb els seus autors.

Posteriorment la instal·lació romandrà al vestíbul del Mercat de les Flors fins al 9 de novembre i es podrà visitar dins la programació d’activitats del Mercat.

El Simposi es durà a terme al Teatre Estudi i a l’Auditori de l’Institut del Teatre. Trobareu tota la informació a la seva web


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x