Logo Institut del Teatre

Nou volum de la col·lecció «Converses» dedicat a Joan Castells

Comparteix

22.9.2020

Joan Castells. El valor humà del teatre

«Joan Castells. El valor humà del teatre» és el nom del cinquè volum que ha publicat l’Institut del Teatre dins la col·lecció «Converses», dedicat a aquest director, pedagog i investigador.

L’escriptora i directora teatral Ruth Vilar i l’actor Salva Artesero conversen amb Castells de la seva dedicació al teatre durant prop de cinquanta anys. Responsable d’una setantena de muntatges com a director, entra  a l’Institut del Teatre com a docent i, fins a 2013, hi imparteix interpretació, direcció escènica i tallers de teatre de text. L’any 1977 funda El Teatrí, amb el seu germà i l’actriu Lola Lizaran, el 1991 assumeix la direcció de tres edicions del Festival de Sitges mentre que l’any 1998 s’integra en el consell artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) fins al 2005.

La col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.

Els volums publicats fins ara s’han dedicat a l’escenògraf i director d’escena Iago Pericot, a l’actor, director d'escena, assagista i gestor cultural Hermann Bonnín, la dramaturga, poeta i traductora Rosa Victòria Gras i al director d’escena Jordi Codina.

Les diferents publicacions de la col·lecció es poden adquirir a la llibreria de la Diputació de Barcelona, així com consultar a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x