Logo Institut del Teatre

“Ifigènia a Tàurida”, nova publicació de Dramaticles

Comparteix

7.9.2020

Ifigènia a Tàurida, nou volum de Dramaticles

Dimecres 9 de setembre surt a la venda un nou volum de la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, publicada per l’Editorial Comanegra i l’Institut del Teatre. Es tracta d’”Ifigènia a Tàurida”, una reelaboració de la tragèdia grega d'Eurípides de la mà de J. W. von Goethe.

La tragèdia d’Eurípides narra l’exili d’Ifigènia a l’illa de Tàurida després que la deessa Diana la salvi de ser sacrificada pel seu pare, el rei Agamèmnon. Goethe, presenta una visió nova de l’heroïna grega, més serena i més lliure, que actua per convenciment moral i que és capaç de convèncer amb la força de la paraula.

Traduïda per Joan Maragall, ”Ifigènia a Tàurida”es va estrenar al parc del Laberint d’Horta el 1898, amb direcció d’Adrià Gual, i es considera un dels episodis més significatius del naixement del teatre català modern en el context del Modernisme.

El nou títol de la col·lecció Dramaticles estarà disponible a les llibreries a partir de dimecres 9 de setembre, coincidint amb la Setmana del Llibre en Català, que celebra la seva 38ena edició del 9 al 13 de setembre al Moll de la Fusta.

En aquest sentit, el llibre també estarà a l’stand 19-20 de l’Editorial Comanegra, juntament amb la resta de llibres de la col·lecció, i al de la llibreria de Diputació de Barcelona, el 18. També podreu adquirir la nova publicació a la web de l’Editorial Comanegra, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x