Logo Institut del Teatre

Celebrem els 50 anys de Comediants publicant “Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral”

Comparteix

27.9.2022

Publicació dedicada a Joan Font i estel, màscara d'un espectacle de Comediants que es conserva al MAE

Coincidint amb el 50è aniversari de la companyia Comediants, l’Institut del Teatre publica Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral, el setè volum de la col·lecció Converses. La publicació es presenta el proper 28 de setembre a l'Institut del Teatre i dona el tret de sortida als actes de celebració dels 50 anys de Comediants.

En aquest llibre, el guionista i autor dramàtic Piti Español conversa amb el creador i director de la companyia Comediants repassant la vida artística de Font, un recorregut teatral que permet al lector viatjar pels cinc continents, assistir a la creació i consolidació d’un llenguatge teatral i escènic i viure, per exemple, el tancament d’uns Jocs Olímpics, el muntatge d’òperes a Houston, cavalcades a Sevilla i festes a tot arreu.

La nova publicació Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral és també el tret de sortida per celebrar els 50 anys de Comediants. Des del primer espectacle que va crear la companyia l'any 1972, Non plus plis, Font ha creat un llenguatge propi arrelat en la cultura popular, les festes tradicionals i la mitologia mediterrània, que es vehicula a través d'una concepció molt visual dels espectacles de la companyia, en els que s'integren múltiples codis i elements escènics com ara el gest, les màscares, la música, el text, la màgia, la dansa, les projeccions i els efectes visuals.

Les obres de Joan Font, fonamentades d'inici en el treball del col·lectiu, van servir des dels anys setanta per recuperar l'activitat teatral a Catalunya i l'Estat espanyol. I no només això; a través de les gires i dels encàrrecs arreu, Joan Font ha permès la internacionalització de la cultura catalana, sent un dels directors catalans amb més projecció internacional.

La presentació de la publicació serà el dimecres 28 de setembre a les 19h al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre a càrrec del crític de teatre i historiador Santi Fondevila, l'artista Frederic Amat, Piti Español com autor del llibre i el mateix Joan Font. La presentació servirà, també, per explicar els actes de celebració dels 50 anys de naixement de Comediants, entre els que destaquen la publicació del llibre Històries d’una història. 50 anys de Comediants, la presentació del muntatge El venedor de fum (un traficant d’emocions), basat en el llibre Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral, i diverses xerrades sobre el procés de creació, mètode i estil de Comediants a diverses seus de la SGAE.

La col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.

Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral està disponible al reservori digital de l'Institut del Teatre RedIT en format digital (pdf) i s'acompanya de dos materials complementaris: l'àlbum de fotos «Joan Font - Recull de fotografies» i el dossier «Joan Font - Materials addicionals» amb diversos textos vinculats al llibre. 

També trobareu aquest volum en format paper i la resta editats en aquesta col·lecció a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a les llibreries i a la biblioteca de l’Institut del Teatre


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x