Logo Institut del Teatre

Nova publicació de l’Institut del Teatre dedicada a Josep Montanyès

Comparteix

10.1.2022

"Josep Montanyès. Actor, director i home de teatre total"

Ja és a la venda un nou volum editat per l'Institut del Teatre. Es tracta de «Josep Montanyès. Actor, director i home de teatre total», amb edició a cura de Guillem-Jordi Graells.

El llibre repassa la trajectòria professional de Josep Montanyès com a director de teatre i televisió, actor, professor i gestor teatral, des dels seus inicis dins del món del teatre fins a la seva mort. La biografia, que està feta a partir de textos escrits per diferents autors, va acompanyada de fotografies, notes autobiogràfiques i altres documents.

Josep Montanyès i Moliner (1937-2002) va ser un dels primers alumnes de l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual (EADAG), creador de la cooperativa teatral d’amateurs Grup d’Estudis Teatrals d’Horta (GETH), cofundador del Teatre de l’Escorpí i d’altres iniciatives, com el Teatre Estable. També va ser gestor d’institucions com l’Institut del Teatre, on va ser director entre el 1980 i el 1988, o el Teatre Lliure, primer al costat de Fabià Puigserver i després fent possible la nova seu a Montjuïc, que va posar en marxa durant les dues primeres temporades, abans de la seva prematura mort als 65 anys.

Podreu trobar aquesta publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x