Logo Institut del Teatre

Disponible un nou número de la revista Estudis Escènics

Comparteix

10.1.2022

Portada de la revista estudis escènics número 46

Ja es pot consultar en línia el número 46 de la revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre, el qual dedica el dossier principal al simposi «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)», celebrat l’octubre del 2021 a l’Institut del Teatre.

El simposi es va aproximar a un concepte expandit d'interacció en l'àmbit de les arts escèniques. En temps de restriccions, va voler confrontar-se a una idea expandida d'estètica relacional en els diversos àmbits de la praxi escènica-performativa actual. En aquesta línia, a banda de les sessions d’exposició teòrica, va comptar amb diverses propostes perfomatives amb una participació molt activa del públic. El resultat de tot aquest abordatge es recull als articles del Dossier principal de la revista així com també en alguns documents adjunts.

Al marge del dossier, en l’apartat de «Teoria i anàlisi» es recullen articles de temes diversos com ara una reflexió ontològica sobre «la matèria i el significat» en Henri Bergson i Karen Barad de Marc Villanueva o una aproximació queer al teatre xilè contemporani a càrrec d’Ernesto Igor Orellana.

Estudis Escènics és la revista acadèmica de l'Institut del Teatre i de les seves escoles superiors de teatre i dansa. Creada el 1957, recull treballs d'investigació, reflexió i debat sobre les arts escèniques a Catalunya i el món. Compta amb un Consell de Redacció i amb un Comitè Científic integrats per destacats especialistes a nivell internacional. S'edita en format digital en català, castellà i anglès, i és d’accés obert.

Podeu consultar tots els continguts del número 46 de la revista aquí


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x