Logo Institut del Teatre
Territori: Barcelona
Dates: 2009
Gènere/s: Teatre clàssic
Redactor/a: Albert Pijuan Hereu
Descripció

Companyia independent especialitzada en el muntatge de peces de Shakespeare en espais públics.


Trajectòria

La companyia Parking Shakespeare neix d’un col·lectiu d’actors que volen dur a Catalunya la tradició anglesa de representar peces de William Shakespeare en parcs públics i de manera gratuïta. El primer muntatge, L’amansiment de la fúria, s’estrena l’any 2009 al Parc de l’estació del Nord, i és en aquest emplaçament on cada estiu representaran les seves versions amb un director convidat per a cada una. A partir del 2013 inauguren el cicle «Parking d’hivern» per estrenar, també de manera gratuïta, versions de peces d’autors diferents de Shakespeare en espais tancats. L’any 2016 Parking Shakespeare va rebre el premi de la Crítica Serra d’Or per l’aportació teatral més interessant. En el desè aniversari, Parking Shakespeare va remuntar la versió de Woyzek de Marc Rosich i va estrenar un programa doble representat en dies alternatius durant tot el juliol format per L’amansi(pa)ment de la fúria i Titus Andronicus.


Significació

Parking Shakespeare ha aconseguit que l’estrena del seu espectacle anual s’hagi convertit en una tradició dels estius de Barcelona. La companyia ha creat un segell amb una clara voluntat popular tant per la gratuïtat dels seus espectacles com per les seves aproximacions a Shakespeare, fresques i àgils tot potenciant-ne la comicitat. L’elecció de l’espai públic com a lloc d’exhibició ha conduït la companyia a unes posades en escena despullades, sense tècnica ni elements escenogràfics, confiant l’eficàcia de les seves versions al vestuari i les interpretacions.


Produccions

(Fins al 2019)

L’amansiment de la fúria, de William Shakespeare. Direcció de Pep Garcia-Pascual. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2009.

La comèdia dels errors, de William Shakespeare. Direcció de Miquel Àngel Ripeu. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2010.

El somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare. Direcció de Joan Maria Segura. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2011.

Treballs d’amor perduts, de William Shakespeare. Direcció de Marilia Samper. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2012.

Pell de Mercuri, de Philip Ridley. Direcció d’Antònio Calvo. Fàbrica de creació Fabra i Coats, Barcelona. Febrer 2013.

Nit de reis, de William Shakespeare. Direcció d’Iban Beltra. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2013.

Woyzek, de Georg Büchner. Direcció de Marc Rosich. Palo Alto, Barcelona. Desembre 2013.

Molt soroll per res, de William Shakespeare. Direcció d’Israel Solà. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2014.

Eduard II, de Christopher Marlowe amb dramatúrgia de Marc Rosich i Anna Maria Ricart. Direcció de Roberto Romei. Teatre Tantarantana, Barcelona. Desembre 2014.

Al vostre gust, de William Shakespeare. Direcció de Llàtzer Garcia. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2015.

Les males persones, de Carles Mallol, a partir d’Els bandits de Frederich Schiller. Direcció de Carles Mallol. La Maldà, Barcelona. Gener 2016.

Les alegres casades de Windsor, de William Shakespeare. Direcció de Marc Rosich. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2016.

Déu és Bellesa, de Kristian Smeds. Direcció d’Alicia Gorina. La Maldà, Barcelona. Gener 2017.

Els dos cavallers de Verona, de William Shakespeare. Direcció de Jordi Centelles. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2017.

Pornografia, de Simon Stephens. Direcció d’Iban Beltran. La Farinera del Clot, Barcelona. Gener 2018.

Tot va bé si acaba bé, de William Shakespeare. Direcció de Mònica Bofill i Judith Pujol. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2018.

L’amansi(pa)ment de les fúries, de William Shakespeare. Direcció i versió de Carla Rovira. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2019.

Titus andronicus, de William Shakespeare. Direcció i versió d’Israel Solà. Parc de l’estació del Nord, Barcelona. Juliol 2019.


Bibliografia

Bordes, Jordi. «El Shakespeare nostre de l'estiu». El Punt-Avui (31 juliol 2014).

Pallarès, Aída. «De Shakespeare a Philip Ridley». Núvol (8 febrer 2013). <https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/de-shakespeare-a-philip-ridley-6087> [Consulta: 21 setembre 2020]

Pallarès, Aída. «Woyzeck torna a la Sala Beckett». Núvol (15 setembre 2014). <https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/woyzeck-torna-a-la-sala-beckett-19365> [Consulta: 21 setembre 2020]

Puig Taulé, Oriol. «Des de Finlàndia amb amor». Núvol (27 gener 2017). <https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/des-de-finlandia-amb-amor-43034> [Consulta: 21 setembre 2020]


Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x