Logo Institut del Teatre

Associació Valenciana d'Empreses de Dansa (AVED)

Comparteix
Redactor/a: Robert March
Contingut

L’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) es va constituir l’any 2005 de la mà de Rosángeles Valls com a presidenta de la Junta Directiva davant la necessitat de donar veu i presència a les empreses de dansa del País Valencià.

L’AVED està constituïda per diferents companyies valencianes amb la finalitat de consolidar i dignificar el sector professional de la dansa al País Valencià. És la primera associació creada a l’Estat espanyol formada exclusivament per companyies de dansa. Les companyies que en formen part representen distintes realitats i estils, però juntes treballen amb l’objectiu esmentat anteriorment.

Durant la seua trajectòria l’organització ha seguit sempre la mateixa línia de treball. Pel que fa a la seua organització trobem, d’una banda, la Junta Directiva, els membres de la qual adquireixen les competències que comporta el seu càrrec i treballen de manera conjunta amb la gestora de l’associació, l’altre pilar de l’estructura organitzativa.

Des de la seua constitució, l’AVED ha tingut diferents inquietuds que han comportat la defensa i l’assoliment de molts dels objectius que inquieten els professionals de la dansa que en són membres.

Actualment, per a cada activitat proposada, la Junta valora la necessitat d’incorporar-hi comissions i, de vegades, en cas que es realitze un projecte de gran volum, s’obri una convocatòria, en primer lloc, per als socis i sòcies membres de l’AVED i, en segon, a la resta de professionals dins de les arts amb unes condicions específiques per a cada projecte d’activitat o esdeveniment.

Quant a les activitats principals de l’associació, aquestes es divideixen en dues categories, segons la seua periodicitat, que vertebren els seus objectius com a associació.

D’una banda, l’AVED realitza diferents activitats de manera permanent al llarg de l’any. En primer lloc, i com a activitat principal, s’encarrega de l’assessorament a les companyies que en formen part, de manera que s’informa els socis sobre noves i possibles fonts de finançament i distribució. Des de l’any 2019 l’associació treballa en un catàleg de totes les companyies associades per a donar-los una major visibilitat davant el mercat local, nacional i internacional.

En segon lloc, treballen en la incorporació de nous socis, un dels interessos fonamentals de l’associació, ja que aquesta activitat els permet continuar creixent i, en conseqüència, s’ha llançat un programa d’incorporació de noves empreses i companyies. A més, promou la seua filosofia de treball a través de l’organització de seminaris i trobades que, al seu torn, han comptat amb formació per als professionals. Això comporta la comunicació i difusió de les companyies valencianes en el panorama internacional i, per tant, l’AVED també forma part de coalicions per les arts escèniques i participa en fires locals i nacionals.

D’entre les diferents activitats en què participa destaquen la «Fira esFERa», el «Festival Intempèries» i els diversos tallers de formació que s’adeqüen a les especificitats de les companyies associades.

A més, l’AVED organitza cada any la plataforma Missió Inversa juntament amb l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), que acull programadors internacionals. Col·labora amb el Festival Dansa València i organitza els Premis Abril, dedicats a les arts escèniques, el 2007 juntament amb diferents associacions i organitzacions de les arts escèniques valencianes. Des de l’any 2018, realitza una Fira de les Arts Escèniques en col·laboració amb quatre associacions més.

Com a promotora de la dansa, en particular, i de les arts escèniques, en general, l’AVED estableix un diàleg permanent amb les diferents institucions com l’Ajuntament de València o l’Institut Valencià de Cultura per a un treball conjunt i eficaç. D’altra banda, col·labora amb diferents associacions de les arts escèniques del panorama valencià com l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana, amb qui participa en activitats puntuals, o l’Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET). A nivell estatal, forma part de la Federación Estatal de Compañías y Empresas de Danza (FECED), una federació composta per associacions de companyies professionals de les arts escèniques.


Enllaços

Web de l'Associació: <http://avedanza.org/>

Blog de l'Associació: <https://avedanza.wordpress.com>

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x