Logo Institut del Teatre
Territori: C/ d'en Robador, 22. Barcelona
Dates: 2013-2015
Redactor/a: Ivan Alcázar Serrat
Descripció

Se situava en un dels edificis d'habitatges que formen part de l'anomenada Illa Robadors del Raval barceloní, entre els carrers Sant Rafael, d’en Robador, de Sant Josep Oriol i l’antic carrer de la Cadena, actualment una de les façanes de la Rambla del Raval. Una àrea inclosa al PERI de la dècada del 1980, on es materialitzà a partir del 2000 el Pla Central del Raval, amb la nova Rambla del Raval. En aquesta mateixa illa hi va haver fins al 2004, any en què es va enderrocar, el bar Ciutat Vella, que comptava amb un escenari de concerts i actes de tot tipus. El mateix carrer d'En Robador on va funcionar el Minitea3, va ser en una etapa anterior i durant dècades un dels punts calents del dit Barri Xino, amb bars de prostitutes i tavernes flamenques i bohèmies. L'establiment del Minitea3, en planta baixa, constava de quatre sales de petit format, d'uns 9 m² per sala i amb un màxim de quinze espectadors cadascuna. El públic se situava normalment en cadires o bancs al perímetre de cada estança, deixant l'espai central per a l'acte escènic, senzill pel que fa a vestuaris i escenari, en espectacles que protagonitzaven un nombre reduït d'intèrprets, entre dos i tres actors normalment. A aquestes quatre sales teatrals, unides per un corredor, hi donava accés una zona de vestíbul i bar (el bar Vintage) que comptava també amb espai per a exposicions temporals de fotografia i arts plàstiques. 


Activitat

En la seva vida efímera (un any i mig, del 2013 al 2015), el Minitea3 gestionat pel productor Ramon Corella va funcionar com a associació cultural dedicada al teatre, l'art i l'oci. La seva activitat compartia el format d'iniciatives d'èxit com el madrileny «Microteatro por dinero», on l'espectador pot veure diverses obres breus, d'uns quinze minuts, en sessió continuada (amb un total de quatre a sis funcions diàries), a un preu reduït. Tots els espectacles giraven al voltant d'un mateix eix temàtic, en una cartellera que variava cada mes. El teatre va aplegar un gran nombre de socis i també va tenir una programació orientada al públic infantil i sessions golfes. Va inaugurar-se amb els espectacles: Trencar una cita amb Carla Bruni... o dues i El refugio (ambdues de Daniel Benito), Swingers (Àngel Amazares) i Con la muerte en los sillones (de Virginia Sánchez). Era veí d'altres espais culturals: bars musicals com el 23 Robadors, el Teatre Llantiol o el Arco de la Virgen, la Sala Fénix o el Freedonia. El Minitea3 va rebre el suport de Foment del Raval, de l'Ajuntament, i formà part del projecte de suport municipal Raval Cultural (amb un projecte de senyalització, la creació d'«itineraris» i línies de suport específiques).


Bibliografia

Villar, Paco. Historia y leyenda del Barrio Chino. 1900-1992. Barcelona: Ajuntament de Barcelona: Edicions La Campana, 2012.


Enllaços

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x