Logo Institut del Teatre

Barcelona. Carrer Guifré, 9

Redactor: Ivan Alcázar Serrat

Dates: 2001
Descripció

Sembla que on ara se situa l'Almazen originàriament hi havia una masia, que amb el temps va passar a funcionar com a garatge de carruatges. D'aquella època la planta baixa de l'edifici conserva una estructura de tres naus, cadascuna compartimentada amb murs, on són visibles els arcs originals. El 1863 s'aixecà un edifici d'habitatges sobre la planta baixa. El darrer ús de l'espai abans de l'activitat escènica va ser el de magatzem de sabatilles. L'espai de l'escenari de l'Almazen queda inscrit entre quatre pilars. Amb un aforament d'entorn les cent localitats, la configuració escènica més habitual a l'Almazen situa el públic en tres dels costats de la sala, en unes estructures de grades. Alguns elements de la sala es van reciclar de l'antic Teatre Lliure de Gràcia. L'Almazen consta també d'un petit bar i d'un espai de botiga i galeria d'art.


Activitat

L'Almazen és un espai cultural dedicat a la creació i la difusió de les arts a l'espai públic, la promoció artística i cultural, l'exhibició escènica i la formació, sobretot en l'àmbit del clown contemporani i la narració oral. La Ciutat de les Paraules, fundada el 1998 i dedicada a l'art al carrer, és l'associació cultural que des de l'any 2000 té com a seu l'Almazen.

Malgrat que l'any 2002 Roger Bernat ja va presentar a l'Almazen un dels sis espectacles del cicle Bona gent, no es fins al novembre del 2005, amb la representació de Diari d'un boig, de Fermí Reixach, que l'espai s'incorpora d'una manera més regular a la cartella de sales de petit format de Barcelona.
L'Almazen ha acollit instal·lacions, ha programat cinema d'animació d'autor i cinema al carrer, narració oral i spoken word. Pel que fa a les arts escèniques, a l'espai ha tingut una presència continuada l'exhibició i la formació entorn del clown. Els tallers han tingut professors com Laura Hertz (neboda-néta dels germans Marx), Jango Edwards, Christian Atanasiu, Pepa Plana i Jesús Jara, entre d'altres.


Bibliografia
  • Tierz, Carme; Muniesa, Xavier. Barcelona ciutat de teatres. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Viena edicions, 2013, p. 28-29.

Enllaços

Continguts relacionats


Generar PDF

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x