Aquest teatre, propietat de la Societat Coral el Micalet, es va construir a finals dels anys cinquanta del segle XX i era un pati cobert que acollia esporàdicament actuacions de teatre i sarsuela, així com actuacions musicals. Va patir un incendi l'agost del 1971 i va ser reconstruït i reobert el 1974. L'any 1999 s'enderrocà l'antic teatre i se'n va construir un de nou.
Des del 2001, any de la inauguració del nou teatre, la Companyia Teatre Micalet hi continua l'activitat com a centre de producció i exhibició. La gestió de la Companyia Teatre Micalet es basa en la diversificació de la programació, sense abandonar la línia de produccions pròpies.
Als anys seixanta s’hi representen muntatges del Teatro Club com La cantante calva, dirigida per Tomás Abad, i El villano en su rincón, de Lope de Vega, o Los siete contra Tebas, d’Èsquil, amb la posada en escena del Grupo de Estudios Dramáticos dirigit per Sanchis Sinisterra. També hi trobem representacions de sainets d’autors com Marzal Barberà i Soria Zapater.
A partir del 1974 el Teatre Micalet esdevé una de les plataformes per al Teatre Independent Valencià i de la Nova Cançó. Hi actuen companyies com Dagoll Dagom, Comediants, Els Joglars, Odin Teatret, Pluja Teatre, Ubú Blau, La Cazuela i El Rogle.
Del 12 de març al 18 de maig de l’any 1975 s’hi celebra una de les mostres de Teatre Independent Valencià en aquesta ciutat. L'any 1977 naix l'Aula de Teatre Infantil de la Societat Coral el Micalet, de la mà de Joanvi Cubedo.
Des de principis dels anys setanta fins a finals dels huitanta, el Teatre Micalet va donar cabuda a manifestacions culturals importants per a la història de la ciutat de València.
L’any 1995 la Societat Coral el Micalet va donar suport al projecte de la Companyia Teatre Micalet per a desenvolupar un centre de producció i exhibició capaç d’oferir una programació estable i de qualitat. Aquest mateix any es posa en escena l’obra Nàpols Milionària. La Companyia Teatre Micalet s'encarrega actualment de la gestió de la sala mantenint una línia que combina la programació d'espectacles de teatre i música, a més dels espectacles propis.
Aznar, M.; Diago, N.; Mancebo, M.F. 60 anys de teatre universitari. València: Universitat de València, 1993.
Carbó, F. El teatre a València entre 1963 i 1970. València: Universitat de València, 2002.
Herreras, E. València-Cinema. Studio SA: 25 años de resistencia cultural. Alzira: Algar, 2001.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar