DescripcióUna fotografia explica dues històries: la de la mateixa imatge i la de la persona que trobem darrere la càmera. Aquesta és una història plena de clarobscurs i té com a protagonista un dels fotoperiodistes més importants del segle XX: Robert Capa, el personatge que van inventar Gerda Taro i Endre Friedmann.
Amb aquest text, guardonat amb el Premi Frederic Roda 2020, Sílvia Navarro Perramon posa de manifest la invisibilització que va patir Gerda Taro, la primera dona a cobrir un front de guerra com a corresponsal gràfica, per haver quedat a l’ombra del seu company.
Sílvia Navarro Perramon (Barcelona, 1982). Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, graduada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre i postgraduada en Guió i Realització de Programes d’Humor per Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Ha escrit i dirigit els següents espectacles: Alguien que apague la luz (2014), RIP (2014), 94 minuts (2017) i Ifigènia en taxi (2019). Com a autora ha rebut diferents premis i reconeixements, com el Premi Ciutat d’Alcoi amb Un turista se suïcida (2018), la Beca VIII Laboratorio Escritura Teatral Fundación SGAE amb El último soviético (2020), la Beca Carme Montoriol amb Exits pursued by a bear (2020) i el Premi Frederic Roda de Teatre amb Negatius (2020). Desenvolupa la major part del seu treball amb La Canina, de la qual n’és una de les fundadores.
Carles Batlle (prologuista de l'obra). Dramaturg, traductor i novel·lista. Autor de diverses obres, algunes traduïdes a més d'una desena de llengües. Guardonat amb diferents premis com ara el Premi Recull (2002) i el Premi Frederic Roda (2018).