Logo Institut del Teatre
Autor/s: Shakespeare, William
Altres autor/s: Sagarra, Josep Maria de [traducció]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Col·lecció popular de teatre clàssic universal ; 28
Lloc: Barcelona
Any: 1986
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 222
Alçada i amplada: 18 x 11 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B-4961-1986
ISBN: 84-02-10748-6
Tipologia: Llibre
Descripció

El Rei Ricard III, de William Shakespeare, va ser estrenada el 1592, i féu guanyar a Richard Burbage la seva gran reputació de tràgic. Modernament, Laurence Olivier és, potser, qui ha interpretat amb més profunditat aquesta història.

Si bé és una obra primerenca i juvenil del dramaturg, "en Ricard III la temperatura shakesperiana arriba als graus més elevats". Ho confirmava Josep M. de Sagarra, i afegia: "Ricard III fuig de la història per fondre's en el foc d'una llegenda horrible", de terror i de crims per arribar al poder. És la llei que domina. Ricard III és la intel·ligència del Gran Mecanisme, la seva voluntat i la seva consciència. Per primera vegada, Shakespeare ens ensenya la cara humana del Gran Mecanisme; és una cara espantosa i cruel. Però també és una cara fascinant. Quan es troben Ricard i Lady Anna, en un moment, el món queda reduït a les forces elementals: l'odi i el desig.

Finalment, en l'últim acte de la tragèdia, Ricard, que ha tingut tot el poder, fugitiu, acorralat, tractant només de salvar la vida exclama: "el meu reialme per un cavall". És aquest el valor de les coses, el veritable preu del poder, el preu de la història.

El Rei Ricard III no havia estat traduït al català abans que Josep M. de Sagarra n'efectués l'extraordinària versió que ara publiquem.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x