Logo Institut del Teatre

José Sanchis Sinisterra: l'espai fronterer

Comparteix
Alçada i amplada: 28 x 23 cm
Altres autor/s: Torres, David [traducció]
Any: 1998
Autor/s: Fondevila, Santiago
Col·lecció: Premis d'honor ; 1
Dipòsit legal: B-45762-98
Editorial/s: Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona
Enquadernació: Rústica
Idioma/es: Català
ISBN: 84-7794-584-5
Lloc: Barcelona
Pàgines: 171
Suport: Paper
Descripció

Els Premis d'Honor de l'Institut del Teatre tenen la finalitat de reconèixer la trajectòria professional d'una personalitat del teatre o de la dansa en qualsevol faceta, especialització o modalitat. El Premi d'Honor de 1996 fou atorgat, en la categoria d'art dramàtic, a José Sanchis Sinisterra, fundador de la Sala Beckett, per la seva obra com a dramaturg i director d'escena i pel mestratge que ha exercit —i exerceix— sobre les noves generacions d'Europa i d'Amèrica Llatina, des d'una concepció de l'art dramàtic agosarada i independent.

 

Laura Fernández Jubrías neix a l’Havana el 1964. El 1986 es llicencia en dramatúrgia a l’Instituto Superior de Arte (ISA) amb un guió de llargmetratge. Treballa com a dramaturga d’un grup d’actors graduats de l’ISA en un poble miner de la zona oriental del país. Escriu Cándido cangrejo, una obra teatral per a nens, representada per a la comunitat minera i posteriorment en una gira nacional. Participa en la creació de l’Oficina de Proyectos Artísticos del Ministeri de Cultura.

El 1990, a la Escuela Internacional de Cine y Televisión (EICTV) de San Antonio de los Baños, de Cuba, és alumna del taller «Cómo se cuenta un cuento», dirigit per Gabriel García Márquez. El seu guió per al migmetratge Hablando con Alberto s’integra en el projecte Las mil y una hores de la Fundación de Cine Latinoamericano y els estudis Amaranta i Churubusco, de Mèxic.

Imparteix l’assignatura de guió a l’EICTV. També col·labora com a actriu en curts de ficció i documentals de l’escola i assessora projectes de llargmetratge. Paral·lelament, publica textos crítics sobre teatre i cròniques en diverses revistes especialitzades.

El 1992 ve a Barcelona com a becària del curs d’hispanoamericans de la Sala Beckett. Ja no torna a Cuba per viure-hi.
Imparteix tallers de guió en diverses institucions. Dirigeix un curtmetratge amb Márel Malaret, amb qui crea un escriptori de guions. Escriu dos textos dramàtics i dirigeix els muntatges escènics Sara i Eleonora, de Carles Batlle (obra que codirigeix amb Maria Zaragoza), i Vea vé, sobre contes de l’escriptora colombiana Amalia Lú Posso Figueroa, espectacle per a l’actriu Reina Sánchez.

Des de 1993 és professora de l’Institut del Teatre de Barcelona. Imparteix les matèries de dramatúrgia i teoria i història del teatre.

Mentre escrivia aquest llibre va començar els estudis de doctorat en arts escèniques i va néixer el seu fill.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x