Logo Institut del Teatre

Emma Maleras: les castanyoles: la grandesa d'un instrument petit

Comparteix
Alçada i amplada: 28 x 23 cm
Any: 2002
Autor/s: Carandell, Andreu
Col·lecció: Premis d'honor ; 4
Dipòsit legal: B-20448-2002
Editorial/s: Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona
Enquadernació: Rústica
Idioma/es: Català / Castellà
ISBN: 84-7794-886-0
Lloc: Barcelona
Pàgines: 143
Suport: Paper
Descripció

Els Premis d'Honor de l'Institut del Teate tenen la finalitat de reconèixer la trajectòria professional d'una personalitat del teatre o de la dansa en qualsevol faceta, especialtzació o modalitat.

El Premi d'Honor de 1997 fou atorgat, en la categoria de dansa i coreografia, a Emma Maleras per la seva qualificadíssima aportació a l'art i a la pedagogia de la dansa i per la seva decisiva influència en aquest terreny, com a intèrpret, mestra, coreògrafa i promotora, i en especial reconeixement per la creaciò d'un mètode que ha fet de les castanyoles un instrument musical de primer ordre.

 

Andreu Carandell (Madrid, 1965) és llicenciat en Filologia Alemanya per la Universitat de Barcelona i en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre. Va començar el seu periple en el món de l'espectacle treballant al circ com a funàmbul, trapezista i clown acrobàtic; després es va dedicar a la dansa contemporània (Ballet Heura) i al flamenc (Ballet de Paco Romero) i, finalment, al teatre visual (Teatre Curial, La fanfarra, Comediants) i de text (El bell lloc, de Joan Brossa, Ronda de mort a Sinera, de Salvador Espriu, entre d'altres).

És autor de les obres dramàtiques Turruquena, Peça per a persones i A-dicció; ha dirigit espectacles infantils de circ i de titelles, aixií com l'òpera La petita bufa, d'Albert Mestres i Jordi Russinyol, i ha traduït de l'alemany les obres dramàtiques Un fill del nostre temps, d'Ödon von Horváth, Ritter, Dene, Voss, de Thomas Bernhard, La noia del trèmul, de Stafan Goethe, i els assaigs Pina Bausch de Raimund Hoghe, Teatre dansa. Tradicions i llibertats, de Susanne Schlicher, i El teatre impossible, de Werner Knoedgen.

Ha impartit clasees de flamenc i teatre a les escoles El Timbal, Rosita Mauri i a l'Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x