Logo Institut del Teatre

Teatre-Dansa: tradicions i llibertats

Comparteix
Autor/s: Schlicher, Susanne
Altres autor/s: Carandell Gottscewsky, Andreu [traducció i introducció ]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Escrits teòrics ; 3
Lloc: Barcelona
Any: 1993
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 331
Alçada i amplada: 21 x 14 cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B. 21.558-1993
ISBN: 84-7794-241-2
Tipologia: Llibre
Descripció

A Teatre-Dansa: tradicions i llibertats l'autora recull l'experiència d'un gènere, el teatre-dansa, que es basa en l'anàlisi directa de la realitat. A Alemanya van sorgir unes inquietuds —no solament dins l'àmbit de la dansa i del teatre, sinó també en el de la literatura, el pensament, la música, les arts plàstiques, el cinema, la direcció escènica o l'escenografia— que van conduir a unes noves formes d'expressió.
El llibre fa un estudi exhaustiu i minuciós i arriba a unes conclusions que no són pas gens abstractes sinó fonamentades en exemples concrets. Per això té un doble interès. D'una banda ens mostra com afronten la creació els cinc coreogràfs més reconeguts a Alemanya, amb el seu afany d'aprenentatge i de comunicació, les seves dificultats, etc. I, de l'altra, ens descriu l'evolució paral·lela i immediatament anterior de creadors com Laban, Dore Hoyer o Béjart, Brecht o Heiner Müller, Nietzsche o Marcuse, Schönberg o John Cage, Paul Klee o Oskar Schlemmer, Eisenstein o Fassbinder, Meyerhold o Peter Zadek, Piscator o Rodolf Borzik. El lector arriba a tenir, així, una idea sòlida del teatre-dansa i també de com hi han influït el ballet clàssic, les revoltes dels anys seixanta i el teatre brechtià.

Susanne Schlicher va néixer el 1957. Va estudiar teatre i germanística a les universitats de Colònia i Viena i es doctorà l'any 1984. Ha treballat en diversos teatres, revistes i festivals, i també, com a assistenta en matèria de dramatúrgia, amb el coreògraf Hans Kresnik, entre d'altres.
Ha estudiat el teatre-dansa des de la seva doble faceta professional i, a més, des d'un doble punt de vista: el de la docència i la investigació i el de l'experiència. Com a resultat d'aquesta tasca, el 1987 publicà el llibre TanzTheater, que després fou traduït a l'italià (1989).
Actualment és professora a la Universitat de Bremen i codirectora artística de l'Institut Alemany de Dansa i Filmografia. Convidada pel Goethe Institut i el BAM, ha participat en un debat al Lincoln Center de Nova York, juntament amb Reinhild Hoffman, Susanne Linke, Susan Manning i Marcia B. Siegel.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x