Logo Institut del Teatre

La retòrica de l'emoció: aproximació al sistema Stanislavski

Comparteix
Autor/s: Simó i Vinyes, Ramon
Altres autor/s: Mascaró, Jaume [pròleg]
Editorial/s: Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona
Col·lecció: Monografies de teatre ; 26
Lloc: Barcelona
Any: 1988
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 222
Alçada i amplada: 22 x 15 cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B. 16531-89
ISBN: 84-7794-043-6
Tipologia: Llibre
Descripció

La Retòrica de l'emoció: aproximació al sistema Stanislavski vol acostar-se a la resposta de dues qüestions fonamentals: d'una banda, la possibilitat de fer una exposició analítica, coherent i concisa dels treballs de Stanislavski; de l'altra, la confrontació de les seves aportacions amb la Psicologia i la Teoria de la Comunicació contemporànies, sempre amb la hipòtesi de l'ús retòric del comportament emotiu. 

Ramon Simó i Vinyes (Tarragona, 1961) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Ha seguit diversos cursos a l'Institut del Teatre de Barcelona, on ara és professor del Departament de Direcció Escènica. Ha estat director de l'Escola d'Art Dramàtic Josep Ixart de Tarragona, i és professor de l'Escola d'Òpera de la mateixa ciutat.
Dirigí el Grup de Teatre de l'Institut d'Experimentació Teatral de la Universitat de Barcelona —regit per Ricard Salvat—, amb el qual, i en col·laboració amb Jesús-Francesc Massip, ha participat en diversos festivals a l'Estat espanyol i a l'estranger, com també al I Simposi Internacional d'Història del Teatre sobre l'Edat Mitjana i el Renaixement, en les actes del qual veu publicada l'adaptació Lo Canonge Ester Convida Festes. Ha treballat professionalment d'escenògraf, entre altres, en els espectacles Oh, els bons dies, de S. Beckett —juntament amb Pere Noguera—, i Primer Amor —en col·laboració amb Damià Montes—, dramatúrgia de José Sanchís Sinisterra sobre un conte de Beckett proposat per El Teatro Fronterizo, en el si del qual ha participat en diversos espectacles, seminaris i treballs de laboratori. ha publicat articles sobre teatre a diaris i revistes i és autor, juntament amb J.F. Massip, de l'estudi L'actor en el teatre medieval.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x