Logo Institut del Teatre
Autor/s: Brecht, Bertolt
Altres autor/s: Farrés, Ramon [trad.]; Formosa, Clara [trad.]; Formosa, Feliu [trad.]; Estelrich, Pilar [trad.]; Bartoll, Eduard[trad.]
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Clàssics ; 9
Lloc: Barcelona
Any: 2005
Suport: Paper
Enquadernació: Cartoné
Pàgines: 584
Alçada i amplada: 22 x 15 cm.
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B-42033-2002
ISBN: 84-7794-611-6 (obra completa) i 84-9803-061-7 (vol. IV)
Tipologia: Llibre
Descripció

Bertolt Brecht (1898-1956), considerat un dels autor més notables del segle xx, té una producció exteníssima i de moltes de les seves obres teatrals n'hi ha diferents versions. Per a aquesta publicació s'han triat les que en cada cas han semblat més adients.
Les parts musicals, molt notables en algunes obres, representen una dificultat perquè obliguen a adaptar els textos cantats en català. Aquesta tasca tan delicada ha estat feta, amb el rigor i la perfecció que calia, per Feliu Formosa.
Tot i que algunes de les obres de Brecht han estat ja traduïdes al català, s'ha preferit fer-ne noves traduccions, directament de l'alemany.
Publiquem, però, l'esplèndida traducció de la Vida d'Eduard II d'Anglaterra, de Carme Serrallonga. Les restants obres han estat traduïdes per Joan Fontcuberta, Clara Formosa, Ramon Monton, Isabel Negre i Feliu Formosa, que també n'ha fet la revisió.
El quart i darrer volum d'obra dramàtica de Bertolt Brecht, considerat un dels autors més notables del segle XX, és el darrer pel que fa a la producció original per al teatre de Brecht, sense comptar les adaptacions que va fer d'obres d'altres autors, i inclou sis obres escrites entre 1943 i 1956, a cavall dels últims anys d'exili als Estats Units i el seu retorn després de la guerra a l'Alemanya de l'Est, on es va fer càrrec del Berliner Ensemble. A L'ascensió d'Arturo Ui, Les visions de Simone Machard i Schweyk, Brecht, tracta diversos aspectes relacionats amb l'ascensió de Hitler al poder i la follia bèl·lica que va desencadenar, mentre que a les tres restants, El cercle de guix caucasià, Els dies de la Comuna i Turandot o el congrés dels blanquejadors, es planteja qüestions relacionades de manera més general amb l'opressió del poble per part d'una minoria dominant i les possibilitats d'emancipació de les classes populars.

Bertolt Brecht va néixer a Augsburg el 1898 i va morir a Berlín el 1956. Poeta i dramaturg eminent, s'ha convertit en una figura simbòlica, sobretot en el camp teatral, on va introduir una nova representació del món. Estudiant de medicina a Munic, va haver d'interrompre els estudis a causa de la Primera Guerra Mundial. Durant el període nazi abandona Alemanya, resideix a Dinamarca i Finlàndia i, després d'una breu estada a la Unió Soviètica, s'instal·la als EUA, on resideix fins acabada la guerra. A partir de 1948, i fins la seva mort, viu al Berlín Est, on funda la cèlebre companyia Berliner Ensemble, en la qual, com a director, inicia un treball que cal considerar un veritable punt de partida per al teatre de postguerra.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x