Logo Institut del Teatre

Iago Pericot. La llibertat de crear i viure

Comparteix
Autor/s: Graells, Guillem-Jordi
Editorial/s: Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Converses, 1
Lloc: Barcelona
Any: 2018
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica amb solapes
Pàgines: 118
Alçada i amplada: 20 x 13,5cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B 2047-2018
ISBN: 978-84-9803-826-2
Tipologia: Llibre
Descripció

 A través d'una llarga entrevista —conduïda per Guillem-Jordi Graells— l'home lliure Iago Pericot, que així és com es defineix, repassa alguns dels aspectes clau de la seva vida, en especial pel que fa a la seva activitat artística i teatral, però també destacant els moments vitals en què ha pres decisions radicals que han variat la seva trajectòria humana i artística. Per tant, desfilen episodis cabdals de la vicissitud escènica que ha acumulat com a escenògraf, figurinista, director, dramaturg, emprenedor i també, i molt especialment, com a pedagog, que sempre ha tractat de transmetre als deixebles la seva concepció llibertària sobre la creació i la vida. 
Completen el volum un seguit de textos teòrics, de tota mena —triats i editats pel curador— que ha anart escrivint i publicant en plataformes molt especialitzades —i per tant de difícil localització— sobre les seves idees escèniques i la pràctica teatral desenvolupada, així com la crítica del món de l'espectacle en el que ha estat sempre una figura especial. També un text creatiu, Homessomni, de síntesi autobiogràfica, i finalment un exhaustiu resum de la seva activitat.

Amb la col·lecció «Converses», l'Institut del Teatre de Barcelona pretén posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i de la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han impartit docència a les seves aules. 
El contingut del llibre és —literalment— una «conversa» executada i editada per un especialista, un bon coneixedor de l'obra de la persona entrevistada. Amb tot, cada volum podrà comptar també amb materials d'altra índole (lliçons, articles, programes, exercicis, etc.), que proposarà el curador corresponent. 
Amb aquesta iniciativa, no només es vol contribuir a completar la memòria de la història recent de les arts de l'espectacle del nostre país, sinó també proporcionar materials útils per al present de l'activitat escènica.

Guillem–Jordi Graells (Terrassa, 1950). Llicenciat en filologia catalana i diplomat en art dramàtic, ha estat professor a la univeristat i a l'Instiut del Teatre fins a la seva jubilació. Va exercir també diversos càrrercs de gestió, per exemple, al Teatre Lliure i altres companyies i entitats. En la seva vessant de dramaturg ha participat en més de mig centenar d'espectacles com a autor, traductor, adaptador i dramaturgista. Ha comissariat exposicions i ha publicat nombrosos estudis d'història de les arts escèniques i de temes literaris.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x